webinfo

A+ A A-

BEČEJ

OSKAR KVALITETA ZA EKONOMSKO-TRGOVINSKU ŠKOLU BEČEJ

b_500_0_16777215_00_images_Tijana_02_000nagrada.JPGEkonomsko-trgovinska škola Bečej je osvojila Nagradu za poslovnu izvrsnost za 2014. godinu. Nagrada je uručena u sredu 19.novembra 2014. godine u Privrednoj komori Republike Srbije u Beogradu.

 

Nagrada za poslovnu izvrsnost najboljim organizacijama uručena u tri kategorije – realni i javni sektor i organizacije van teritorije Srbije

U Privrednoj komori Srbije (PKS) dodeljena je jubilarna, 20. po redu, Nacionalna nagrada za poslovnu izvrsnost – Oskar kvaliteta 2014. Nagrada najboljim uručena je u tri kategorije – realni i javni sektor i organizacije van teritorije Srbije.

Preduzeće „Prvi partizan“ iz Užica u oblasti realnog sektora, a Apoteka Beograd u okviru javnog sektora apsolutni su pobednici „Oskara kvaliteta 2014“. U okviru realnog sektora nagrađeni su i Energoprojekt –Hidroinženjering za partnerstvo i resurse, procese, proizvode i usluge, kao i Er Srbija za procese proizvode i usluge.

U kategoriji javnog sektora apoteka Sombor nagrađena je za liderstvo, rezultate kod ljudskih resursa i poslovni rezultate, a Institut za transfuziju krvi za procese, proizvode i usluge, rezultati kod društvene zajednice i poslovni rezultate.

U istoj kategoriji, nagrada je pripala Putevima Srbije za partnerstvo i resurse i Ekonomsko-trgovinskoj školi iz Bečeja za ljudske resurse.

U kategoriji organizacija van teritorije Srbije, apsolutni pobednik je Dom zdravlja u Bjeljini u Republici Srpskoj.
Preduzeće „Becto precisa“ iz Goražda nagrađeno je za liderstvo, partnerstvo i resurse, rezultati kod društvene zajednice i poslovne rezultate, a „Partner mikrokreditna organizacija“ iz Tuzle za ljudske resurse, procese, proizvode i usluge i rezultate kod korisnika.

Firma UNIS gineks iz Goražda dobila je nagradu za partnerstvo i resurse i poslovne rezultate, a „Mezon“ doo iz Danilovgrada u Crnoj Gori za liderstvo.

Povodom 20 godina dodeljivanja nagrade, uručena su i specijalna priznanja „Najbolji među najboljima““, u kategoriji malih i srednjih organizacija i kategoriji velikih organizacija, za najbolje rezultate postignute na konkursu u proteklih 19 godina i održivu izvrsnost. Dobitnik u kategoriji MSP je Energoprojekt Entel i kategoriji velikih Karlsberg Srbija.

U ime PKS nagrađenima je čestitao Ješa Erčić, direktor Sektora usluga i preduzetništva PKS, naglasivši da poštovanje standarda i sistem menadžmenta kvalitetom doprinosi unapređenju konkurentnosti i efikasnosti kompanija.

Miloš Jelić, predsednik Fondacije za kulturu kvaliteta i izvrsnost podsetio je da se Svetski dan kvaliteta obeležava, na predlog UN od 1990. godine, a prva Evropska nagrada za kvalitet dodeljena je u Španiji 1992. Časopis Kvalitet je od 1994. godine, uveo dodeljivanje nagrade „Oskar kvaliteta“ u tadašnjoj SRJ.

Jelena Popović, pomoćnik ministra privrede je istakla da nadmetanje za poslovnu izvrsnost doprinosi povećanju konkurentnosti naših proizvoda na evropskim i svetskom tržištu. Podsetila je da je u septembru završen skrining poglavlja o slobodi kretanja robe, u pregovorima sa EU, napomenuvši da je Srbija donela institucionalne i zakonske okvire, kao i da je uvela evropske standarde potrebne za priključenje Uniji.

Nagrada „Oskar kvaliteta“ ustanovljena 1994. godine dodeljuje se od 1995. godine, najpre kao nagrada za kvalitet, a od 2000. kao nagrada za poslovnu izvrsnost. Nagrada je kreirana je po ugledu na Evropsku nagradu za poslovnu izvrsnost (EFQM Excellence Award).

 

 

izvor: pks.rs

  • becejprevoz
  • ginekoloskaordinacijakikic
  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab

SERVISNE

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković