webinfo

A+ A A-

BEČEJ

PROMOCIJA PROJEKTA 'SCIENTIA'

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Energetska_efikasnost_Becej_2015.JPGU Velikoj sali Skupštine opštine Bečej, u četvrtak 26. novembra je održana promocija projekta „SCIENTIA“ – Mali gradovi – Energetski efikasni gradovi, koji realizuje Energetski Inovativni Centar TESLIANUM iz Beograda. Organizatori događaja bili su Opština Bečej i Regionalna razvojna agencija Bačka.

 

Glavni cilj projekta je doprinos unapređenju i promociji primene Strategije za energetski razvoj Republike Srbije do 2025. godine. Očekivani rezultati projekta su: izdavanje pomenute brošure, promocija brošure u 5 malih gradova Republike Srbije, podsticanje građanskog aktivizma u ovoj oblasti, i isticanje važnosti koncepta Energy Efficient Small City lokalnim samoupravama kroz sačinjen pismeni predlog daljih koraka.

Na promociji su, između ostalih, govorili koordinator projekta Miloš Radivojević, autorka publikacije Mirjana Prljević, predstavnici Energetskog inovativnog centra „Teslianum“ i Željko Plavšić, načelnik Odeljenja za privredu i razvoj Opštinske uprave Bečej. Plavšić je istakao da je situacija kod nas, što se ovog pitanja tiče, prilično loša, te da može da navede niz primera gde "kuće nisu malterisane, gde se greje sa višim temperaturama od standardne itd", ali da se svakako radi na unapređenju.

Energetska efikasnost predstavlja najveći energetski resurs Evropske unije i jedan od najisplativijih načina da se unapredi bezbednost snabdevanja energijom i smanji emisija gasova staklene bašte i drugih zagađivača.

Tokom novembra i decembra 2015. godine promocija publikacije je održana ili će biti održana u šest gradova Srbije: Bački Petrovac, Žabalj, Titel, Beočin, Bečej i Vrbas. Promocije u odabranim gradovima organizuju se uz podršku strateškog partnera centra Teslianum – Regionalne razvojne agencije Bačka, koja ima dobru saradnju sa lokalnim samoupravama i iskustva u implementaciji projekata u oblasti održivog razvoja.

  • becejprevoz
  • ginekoloskaordinacijakikic
  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • turisticka
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković