webinfo

A+ A A-

Dva Bečejca, jedan Jugo i 20.000 kilometara avanture u dobrotvorne svrhe

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_JugoUMongoliju.JPGU svečanoj sali opštine Bečej, u sredu, 29. marta održana je konferencija za medije povodom avanturističkog putovanja dvojice mladih Bečejaca u Mongoliju. Naime, Ninoslav Trajković i Dorđe Ilčešin odlučili su se da otisnu jednim običnim Jugom 55 na put do Ulan Batora, glavnog grada Mongolije i nazad, a sve sa ciljem pomoći bečejskom azilu za pse.

 

 

Aleksandar Đekić iz Bečejskog udruženja mladih rekao je da su se Trajković i Ilčešin upravo njima prvo obratili. "Bečejsko udruženje mladih bilo je prva tačka gde su se njih dvojica obratili. Nama se ideja, iako je, s jedne strane, dosta ekstravagantna, dopala i odlučili smo se da im pomognemo koliko je u našim mogućnostima. U njihovo ime, obratili smo se ministarstvu za lokalnu samoupravu i drugim donatorima i otud mi, kao neki pomoćnici, u ovoj priči. I sad smo se okupili da zajednički pozovemo još neke predstavnike privrede koji bi podržali ovu ideju" rekao je Đekić. On je istakao da se BUM uključio i na medijskom nivou, te da će ih njihov portal pratiti i na dnevnom nivou tokom putovanja.

Govoreći o detaljima putovanja, Ninoslav Trajković je objasnio da je predviđeno da se on i Đorđe Ilčešin zapute ka Mongoliji dvadesetog aprila. Takođe, predviđeno je da za trideset dana stignu do Ulan Batora, a da se za narednih trideset dana vrate nazad u Bečej čime će se razdaljina od preko 20.000 kilometara preći za nekih šezdeset dana. "Što se tiče svih ostalih sredstava, mi smo obezbeđeni. Jedino što nam fali je nekih pedeset odsto finansijskih sredstava i želimo da pozovemo ukoliko ima još voljnih donatora da nam pomognu kako bismo ostvarili ovaj put jer on prvenstveno ide u humanitarne svrhe odnosno za azil za pse u Bečeju" rekao je Trajković iskoristivši priliku i da se zahvali lokalnoj samoupravi u Bečeju koja je podržala njihovo putovanje.

"Naš primarni cilj jeste opremanje azila u Bečeju. Potrebno je da se prikupe sredstva za hranu i opremu kako bismo podigli nivo organizacije bečejskog azila na jednu višu lestvicu" dodao je drugi član ovog dvojca, Đorđe Ilčešin. Takođe, on je rekao i da je u planu da se svaka etapa zabeleži kamerom i da se Bečejcima prenese delić prirode, kulture i običaja ljudi na istoku Evrope i u Aziji, pre svega onih koji žive u ruralnim krajevima.

Dragan Tošić, predsednik opštine Bečej, pružio je podršku mladim avanturistima: "Opština Bečej će svakako učestvovati i pomoći, jednim delom finansijski, ali i organizaciono i medijski i kako god već da ovaj njihov poduhvat uspe". Tošić je pozvao sve predstavnike medija da isprate avanturu u koju se upuštaju ova dva mlada čoveka, ali i sve privrednike u opštini Bečej da pomognu u ovom poduhvatu koji je ocenio kao značajan za Bečej.

 

Trajković je pojasnio i da je potrebna svota između osam i devet hiljada evra da bi se putovanje moglo ostvariti, ali da će azilu za pse otići minimalno 500 evra bez obzira ko bude finansirao put i bez obzira da li će ceo iznos biti prikupljen. Posebno je istaknuto da će se obojica truditi da svoje troškove tokom puta svedu na minimum kako bi što veća suma bila usmerena ka azilu za pse.

 

Svi oni koji su zainteresovani da pomognu ovo putovanje i bečejski azil za pse to mogu učiniti tako što će uplatiti sredstva na račun nekog od ove dvojice avanturista.

 

Brojevi računa su:

Ninoslav Trajković: 105-0000406508508-21

Đorđe Ilčešin: 160-5800100899900-34

 

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković