webinfo

A+ A A-

43. ŠAHOVSKO TAKMIČENJE „Jo Pajtaš”

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Shah.jpgTradicionalni šahovski turnir redakcije dečjeg lista na mađarskom jeziku „Jo Pajtaš" će se pod pokroviteljstvom Šahovskog Saveza Vojvodine za ovu školsku godinu održati 3. novembra 2018. u osnovnoj školi „Šamu Mihalj“ u Bečeju, Trg Bratstva i jedinstva 2.

 

Svaka škola može da prijavi do 5 dečaka i 3 devojčice. Igra se pojedinačni turnir – 7 kola po Švajcarskom sistemu – a na osnovu tih rezultata određuje se i ekipni plasman.
Pobednici turnira i najbolje plasirani dečaci i devojčice – posebno i mlađi uzrast – biće nagrađeni peharima, medaljama, diplomama.
Putne troškove snose učesnici. Ishranu (doručak) obezbeđuje organizator.
Učesnici obavezno nose sa sobom šahovske garniture i satove.
Sastanak i konačna prijava učesnika je u ŠKOLI 3. novembra (subota) od 8.30 časova.
Nakon evidentiranja prijavljenih igrača, dogovora sa rukovodiocima ekipa i žrebanja svečano otvaranje i početak takmičenja je planiraro u 9.30 časova.
Molimo Vas da svakako potvrdite prijem poziva, te ako želite da učestvujete na ovom takmičenju pošaljite pismene prijave najkasnije do 31. oktobra sa imenima, prezimenima i razredom igrača na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .
Kopiju ove prijave ponesite sa sobom na takmičenje. Konačna prijava sa eventualnom izmenom imena igrača predaje se na licu mesta. Ovo je važno zbog ispravke imena, već ranije unetih u kompjuter.
Upoznajte pratioca učenika sa propozicijama turnira i molimo Vas za pridržavanje rokova za prijavu i pravila turnira.
Očekujući Vaše učešće s poštovanjem Vas pozdravljamo!

Propozicije

Na tradicionalnom šahovskom turniru „Jo Pajtaš” mogu da učestvuju sve osnovne škole. Takmičenje se odvija pojedinačno, odvojeno devojke i dečaci. Svaka škola može da prijavi od jednog do pet dečaka i od jedne do tri devojke. Učesnici nose sa sobom šahovske garniture i satove i stavljaju ih na raspolaganje organizatoru. Figure se postavljaju pre početka turnira i ostaju na istom mestu do kraja takmičenja. Svi koriste šahovske časovnike, a tempo igre je 20 minuta po igraču za celu partiju. Onaj igrač kome pada zastavica, gubi susret. Učenici iz iste škole ne igraju međusobno. Turnir traje jedan dan, igra se po Švajcarskom sistemu (7 kola).
Pobednik je onaj pojedinac (posebno među dečacima i među devojkama), koji sakupi najviše poena. U slučaju da dva ili više igrača imaju isti broj poena, redosled se određuje na osnovu Buholc sistema.
Redosled muških i ženskih ekipa se određuje na osnovu pojedinačnih rezultata, zbirom poena učenika iz iste škole. Ukoliko ih ima više od 4 dečaka odnosno 2 devojčice, onda se uzimaju u obzir rezultati najbolja četiri dečaka, odnosno dve devojčice iz dotične škole. Objavljuje se i redosled škola, koji se dobija zbirom poena muških i ženskih ekipa.
Organizator – po potrebi – uz saglasnost rukovodioca ekipa može dopuniti ili korigovati propozicije u cilju što racionalnijeg korišćenja vremena.
Sve ostalo važi iz pravilnika Šahovskog Saveza Vojvodine.
Rukovodioci ekipa – i pored prethodne prijave – prilikom dolaska na takmičenje predaju konačan spisak igrača (sa naznačenim kategorijama i razredima). Ukoliko ima odstupanja od ranije predatog spiska, ona moraju biti jasno i vidljivo naznačena na konačnom spisku.
Turnir vodi kvalifikovani sudija sa pomoćnicima. Odluka glavnog sudije je konačna.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković