webinfo

A+ A A-

Kancelarija za mlade Bečej: dvanaest godina posvećenosti potrebama mladih

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_KZMLogo.jpgOve godine, Kancelarija za mlade opštine Bečej obeležava značajan jubilej, dvanaest godina postojanja i rada. Budući da je osnovana pre više od decenije, ova institucija bečejske opštine spada među najdugovečnije kancelarije za mlade u državi.

Tim povodom, 30. novembra je održana i svečanost u opštini Bečej kojom je ova godišnjica obeležena. Tom prilikom, okupilo se više od stotinu mladih iz opštine Bečej. Više o ovome rekla nam je Dijana Peter, koordinator Kancelarije za mlade: “Oni su svi naši volonteri, partneri, saradnici. U okviru programa, obratili su im se Dane Mandić, pomoćnik predsednika opštine za omladinu i odnose s javnošću, Nikola Džigurski, član Opštinskog veća za sport i omladinu i Dragan Milić, pomoćnik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu. U okviru svečanosti prikazan je kratak film o najznačajnijim aktivnostima kancelarije za mlade u protekle dve godine, a dodeljene su i zahvalnice volonterima i partnerima Kancelarije za mlade. Svi, koji su svojim prisustvom uveličali naš jubilej, dobili su na poklon šolju i usb memoriju sa aplikacijom kancelarije za mlade”. Ona je, dalje, dodala i da smatra da Kancelarija za mlade ima dobru vidljivost među svojom ciljnom grupom, te da je priznata i prepoznata od strane svojih korisnika. “Budući da imamo grupu aktivnih volontera, koja broji više od trideset članova, zatim, grupu mladih, koja privremeno učestvuje u našim aktivnostima, mislim da je Kancelarija za mlade prepoznata među mladima u opštini Bečej. Naše aktivnosti realizujemo na osnovu Lokalnog akcionog plana, koji obuhvata više oblasti, a mi se trudimo da izađemo u susret svakom mladom čoveku” rekla je Dijana Peter dodavši i da je značajan doprinos funkcionisanju Kancelarije i njenom radu na mestu koordinatora jeste i podrška koju pruža lokalna samouprava: “Od pomoćnika predsednika opštine za omladinu, Daneta Mandića dobila sam veliku podršku. Od februara ove godine, kada sam počela da radim u KZM kao saradnica, uključio me je u svaku aktivnost, upoznao me je sa ljudima, klubovima, udruženjima sa kojima Kancelarija sarađuje. Osećala sam se počastvovana kada mi je rekao da sam zaslužila da budem koordinatorka Kancelarije za mlade. Osim toga što radim na poboljšanju uslova Bečejske omladine, rad u KZM veliku ulogu igra i u mom ličnom razvoju. Puno mi znači da imam podršku i svojih kolega i saradnika”. Na kraju, ona je istakla i da se sve aktivnosti realizuju u okviru Lokalnog akcionog plana za mlade, ali da se radi na kreiranju novih aktivnosti. “Trudimo se da budemo što kreativniji. Ja ću se truditi da motivišem i uključim što veći broj mladih u svim naseljenim mestima opštine Bečej. Uvek mogu da nam se obrate sa svojim idejama i inicijativama, a mi ćemo naći način da im, u skladu sa našim mogućnostima, pomognemo, da ih podržimo. Mnogo znači u našem radu da KZM ima takvu podršku opštine Bečej. Jako mali broj Kancelarija za mlade u Srbiji ima toliku podršku svoje lokalne samouprave” zaključila je Peter.

 

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_DaneDijana.jpgDane Mandić, pomoćnik predsednika opštine za omladinu i odnose s javnošću, koji je i sam bio višegodišnji rukovodilac Kancelarije za mlade, kazao je da je da je, upravo, trajnost ove institucije i njena prepoznatljivost među mladima ono čime je najzadovoljniji. “Ponosni smo na činjenicu da je Kancelarija za mlade opštine Bečej jeste jedna od onih koje su redak primer neprekidnog postojanja i na taj način smo, svakako, prepoznati među omladinom kao jedan od faktora gde mogu uvek da se obrate kao jednom kutku za njihove ideje, inicijative i vizije, ali i rešavanje određenih problema” rekao je Mandić istakavši i da je dobro što je Kancelarija prepoznata i od strane udruženja, sportskih klubova, ali i obrazovnih ustanova kao potencijalni partner u aktivnostima. “Ono na što smo ponosni jeste da smo uspeli da brendiramo određene događaje i dešavanja na teritoriji opštine Bečej kao što su stend ap večeri, kao što su tri na tri basket, kao što su i mnoge druge aktivnosti koje privlače mlade u velikom broju i koje iskazuju njihove potrebe i interesovanja u pravom svetlu” dodao je Dane Mandić. On je, ovom prilikom, ukazao i na podršku donosioca odluka aktivnostima Kancelarije za mlade: “Kancelarija za mlade ima, pre svega, veliko razumevanje i podršku Dragana Tošića, predsednika opštine Bečej. To se, možda, najdirektnije vidi kroz budžet koji Kancelarija za mlade ima. Imamo budžet od četiri miliona dinara i treba da budemo svesni i ponosni činjenicom da je to jedan od najvećih budžeta u Vojvodini koji je dat Kancelariji za mlade na upražnjavanje u smislu svojih aktivnosti”.

Sve ovo uticalo je na to da danas mnoga udruženja, škole i druge organizacije, upravo u Kancelariji za mlade vide i nalaze svog partnera na realizaciji najrazličitijih aktivnosti posvećenih mladima.          

 

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković