webinfo

A+ A A-

Opštini Bečej donacija u vidu 1000 kontejnera

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_ReciklazaBecej2019.jpgU četvrtak, 28. novembra, predstavljena je saradnja između opštine Bečej i kompanije "Ekostar Pak" iz Beograda u okviru akcije "Reciklirajmo zajedno".

 

O donaciji vrednoj 200 hiljada evra, govorio je Feješ Zoltan, direktor DOO "Potisja".
- Kompanija "Ekostar Pak", doniraće opštini Bečej 1000 kontejnera za mešanu ambalažu, PET, staklo, limenke i karton. Prvih sto je već isporučeno, a očekuje se da sledeće godine pristigne još oko 500, dok se cela količina očekuje do 2021. godine. Plan je da se ovi kontejneri rasporede na svakih 50 metara, odnosno na 10 do 11 domaćinstava u celoj bečejskoj opštini - izjavio je Feješ.

Kako je istakla Kristina Cvejanov, direktorka kompanije "Ekostar Pak" veoma je važno da se i sami građani osveste i počnu sa razvrstavanjem otpada.
- Nažalost, ne možemo ništa bez samih građana, koji moraju aktivno da se uključe i počnu pravilno da razvrstavaju otpad. Većina građana i dalje ne razmišlja, već ubacuju u kontejner za kabasti otpad, mešoviti otpad. Stoga je i neophodno sprovesti brojne kampanje sa Potisjem i podići svest građanima o važnosti selektovanja otpada tamo gde otpad i nastaje, u samim domaćinstvima - rekla je Cvejanova.

Direktor Potisja, Feješ Zoltan je zaključio i da se moraju sprovoditi edukativni ciklusi i predavanja, kao i da je od velike važnosti, možda i najznačajnije, učiti upravo decu razvrstavanju otpada.

 

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković