webinfo

A+ A A-

LSV: ~Vojvođanska policija~ bi poboljšala bezbednost i u opštini Bečej

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_LSV_latinicni-vertikalni-logotip.jpgPrenosimo Saopštenje Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej.


Nemili događaji, uključujući poslednji, kada su vandali uništili klupe u centru na gradskom trgu i rasvetu u Goranskom parku, još jedan su argument u prilog formiranja "vojvođanske policije", smatra Liga socijaldemokrata Vojvodine.
U današnjem saopštenju Liga navodi da je cilj te inicijative - podizanje bezbednosti na najviši nivo, kakav je bio, kažu, pre dve decenije.
Ocenivši da povećanje broja policijskih službenika nije dovoljna mera za bezbednost i efikasniji rad policije, LSV se zalaže za formiranje policijskog sekretarijata za Vojvodinu u sklopu postojeće organizacione strukture Ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno reosnivanje nekadašnje vojvođanske policije.
Decentralizovan rad Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i postojanje Policijskog sekretarijata za Vojvodinu sa sedištem u Novom Sadu "nezaobilazan je faktor u borbi protiv svakog oblika kriminala i nasilja. Time bi se osigurala i brža reakcija, koja se ne može dobiti centralizovanom organizacijom Ministarstva unutrašnjih poslova iz Beograda, kakvo je trenutno stanje. – navode Ligaši
Ta stranka predlaže drugačiju organizaciju rada policije, odnosno vraćanje "sektorskih policajaca", koje su opština Bečej i drugi gradovi imali dok je Vojvodina imala svoju policiju. Zato LSV uporno insistira da se Vojvodini vrati nadležnost nad radom policije", navode u saopštenju .
Smatramo da se na ovaj način može smanjiti stepen kriminaliteta, ali i lakše doći do odgovornih za vršenje nasilja. Mi u Bečeju želimo da u našoj opštini na čelu policije bude neko ko je iz našeg grada, ko poznaje naše lokalne prilike, pa i ljude – zaključuju Ligaši

Opštinski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bečej

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković