webinfo

A+ A A-

PREMIJER OTVORIO NOVI PROIZVODNI POGON U BEČEJU

b_660_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_Knott1.JPG

U četvrtak, 2. februara, predsednik vlade republike Srbije, Aleksandar Vučić u pratnji najviših državnih funkcionera, predstavnika pokrajinske administracije i lokalne samouprave Bečej, prisustvovao je svečanom otvaranju novog proizvodnog pogona preduzeća KNOTT Autoflex YUG d.o.o.

 

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić i predsednik pokrajinske vlade, Igor Mirović na svečanom otvaranju novog proizvodnog pogona preduzeća KNOTT Autoflex YUG d.o.o.b_280_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_Knot5.JPG

Obraćajući se okupljenim predstavnicima medija, premijer je istakao veliki značaj koji je bečejska industrija imala u prošlosti. „Nekada je FADIP bio ponos ne samo u Vojvodini, ne samo u Srbiji, već ponos cele Jugoslavije. Bečej je bio jedan od najvećih, najbitnijih industrijskih centara u Jugoslaviji. Negde smo u devedesetim i kasnije to izgubili. Danas, polako, postaje bolje nego što je bilo. Pokušavamo da vratimo nekadašnju staru snagu i sjaj, ali, istovremeno, da pokažemo da možemo u modernim vremenima da se snalazimo i poredimo sa najboljima“, rekao je predsednik Vlade. On je ukazao i na značaj otvaranja proizvodnih pogona i pokretanja industrijske proizvodnje širom Vojvodine, istakavši naročito fabrike u Čoki i Bečeju. Zahvalivši se Draganu Kneževu, direktoru KNOTT Autoflex-a na iskazanoj energiji i istrajnosti, premijer Vučić rekao je i da je značaj ovog preduzeća u tesnoj saradnji sa cinkarom u Inđiji koja je glavni partner, a zahvaljujući kojoj se još veći broj ljudi zapošljava. Osvrnuvši se i na rezultate rada Vlade, premijer je zaključio: „neće ići brzo, neće ići lako, ali sam siguran da ćete na svakih šest meseci osetiti boljitak.“

 

MIROVIĆ: KNOTT - PRIMER DOBRE PRAKSE

Predsednik pokrajinske vlade, Igor Mirovićb_280_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_Knot6.JPG

Prisutnima se obratio i predsednik pokrajinske vlade, Igor Mirović. Ovom prilikom, on je iskazao veliko zadovoljstvo što je preduzeće KNOTT Autoflex od početnih 1000 kvadratnih metara i 50 zaposlenih, izraslo u privrednu grupaciju koja posluje u preko 30.000 kvadrata i zapošljava više od 500 ljudi.  On je pohvalio i lokalnu samoupravu u Bečeju na podršci koju pruža privredi i privrednicima,  a naročito je ukazao na značaj državne politike prema razvoju privrede. „Razvojna politika u državi, jednostavno je politika koja nema alternativu jer zaista donosi konkretne rezultate, nova radna mesta i donosi dobit za celu našu zemlju“ rekao je Mirović dodavši i da je otvaranje ovog novog pogona „svojevrsno ohrabrenje i dokaz da se znanjem, dobrim planom, istrajnošću u realizaciji mogu napraviti velike stvari“

 

TOŠIĆ: INFRASTRUKTURA KLJUČ RAZVOJA INDUSTRIJE

b_295_172_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_Knot4.JPGPremijer Srbije Aleksandar Vučić, predsednik opštine Bečej Dragan Tošić i generalni direktor KNOTT Autoflex-a Dragan Knežev u razgovoru.

Predsednik opštine Bečej, Dragan Tošić, podsetio je prisutne na dugogodišnji liderski položaj preduzeća KNOTT Autoflex u Bečeju i pohvalio odličan odnos koji ovo preduzeće ima sa lokalnom samoupravom. Takođe, on je ukazao i na značaj realizacije infrastukturnih prjekata kao što  je asfaltni put u industrijskoj zoni koji omogućavaju rad ovog pogona, kao i drugih bečejskih fabrika. „Svi znamo kakav je bio taj put u industrijskoj zoni, a sada smo u mogućnosti da privlačimo investitore u opštinu Bečej i nadam se da će toga biti sve više“, rekao je Tošić.  

 

b_290_235_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_Knot2.JPGGeneralni direktor KNOTT Autoflex-a Dragan Knežev

Obraćajući se prisutnima, Dragan Knežev, generalni direktor KNOTT Autoflex-a, osvrnuo se na skormne početke ovog preduzeća pre trinaest godina i velike ciljeve koje je ono ostvarilo. Takođe, podsetio je na visoku stopu rasta koja je ostvarena u poslednjoj godini i izrazio optimizam u pogledu ovogodišnjeg rasta procenivši ga na potencijalnih 10%.  

Ceremoniji otvaranja novog proizvodnog pogona prisustvovao je i Maks Knot, unuk osnivača firme Knott, Valentina Knota. Ova nemačka firma je suvlasnik bečejskog KNOTT Autoflexa i ima ogranke i partnere širom sveta uključujući tu i Mađarsku, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Američke Države. Pored njega, prisutan je bio i ambasador Nemačke, Aksel Ditman, koji je istakao značaj razmene znanja i građenja partnerstava između naših i nemačkih kompanija u cilju bržeg razvoja obe ekonomije.

Takođe, na ceremoniji su bili i ambasador Mađarske, Atila Pinter, predsednik pokrajinskog parlamenta, Ištvan Pastor, ministar privrede, Goran Knežević, kao i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, Vuk Radojević.

b_670_377_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_Knot3.JPG

 

 

SLIČNE VESTI IZ BEČEJSKE PRIVREDE

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković