webinfo

A+ A A-

Kineska delegacija posetila Bečej

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_kdelegacija.jpgU ponedeljak, 17. jula opštinu Bečej posetila je delegacija kineske pokrajine Guangdong koju je predvodio Čung Hujdijan, zamenik generalnog direktora Odseka za poljoprivredu ove pokrajine. Delegacija je u Bečej stigla u pratnji sa Ivanom Đokovićem, potpredsednikom vlade AP Vojvodine i sekretarom za privredu i turizam, i Vukom Radojevićem, pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu.

 

Hujdijan je istakao da je kineska delegacija veoma zadovoljna bečejskom infrastrukturom, te da će po povratku u Guangdong promovisati Bečej i njegove poljoprivredne potencijale. On je dodao i da se nada sklapanju dugoročne saradnje sa opštinom Bečej.

Govoreći o ciljevima posete, potpredsednik pokrajinske vlade, Ivan Đoković rekao je da je delegacija, pre svega, došla da bi se upoznala sa našim potencijalima u oblasti stočarstva, naročito, ovčarstva i govedarstva. “Zainteresovani su za izvoz, ali i kooperaciju sa našim malim, srednjim i velikim farmerima i, upravo zato, hteli smo da kao jednu reprezentativnu opštinu predstavimo opštinu Bečej. Oni su prepoznali te kapacitete i kroz dalji dijalog ćemo razvijati te programe dalje saradnje, izvoza i povećanja kapaciteta u oblasti stočarstva” objasnio je sekretar Đoković.

Predsednik opštine Bečej, Dragan Tošić, naglasio je da pored posete opštini Bečej, koja je jedina opština koju će ova delegacija posetiti, sledi i obilazak bitnih poljoprivrednih lokaliteta u Bečeju. “Obići ćemo farme u sklopu PIK Bečej, farmu Šinković i farmu Džigurski. Pokazaćemo im industrijsku zonu i nadamo se da ćemo u narednom periodu i napraviti neki ozbiljan dogovor i produbiti našu saradnju” rekao je prvi čovek opštine Bečej.

Komentarišući značaj ove posete, Vuk Radojević je istakao da je pokrajina Guangdong izuzetno mnogoljudna sa više od 120 miliona stanovnika, ali i da su pored predstavnika izvršne vlasti, u posetu kao deo delegacije došli i predstavnici menadžmenta vodećih kompanija iz ove oblasti u toj provinciji. “Izuzetno značajna kineska pokrajina sa izuzetno značajnim potrebama za hranom i zaista nam je zadovoljstvo što smo danas upriličili sastanak u pokrajinskoj vladi koji je organizovao potpredsednik Đoković uz prisustvo predstavnika Zadružnog saveza Vojvodine i Poljoprivrednog fakulteta kako bismo približili naše potencijale, nauku i struku, ali i celokupan zadružni potencijal Vojvodine i objedinili ponudu koja je neophodna za potencijalne partnere iz pokrajine Guangdong” istakao je Radojević.

Posle sastanka u zgradi opštinske uprave, delegacija je posetila farme u Bečeju čime je zvanična poseta i završena.

 

SLIČNE VESTI IZ BEČEJSKE PRIVREDE

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković