webinfo

A+ A A-

Dragan Tošić: Nove trafo stanice za bolje i kvalitetnije snabdevanje strujom

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Servisne_EPS.jpgNa raskrsnici ulica Zmaj Jovina i Matije Gupca u Bečeju, postavljena je nova trafo stanica.

 

Kako ističe Dragan Tošić, predsednik opštine Bečej, nisu građani Bečeja bili protiv gradnje nove trafo stanice, već svega nekolicina njih.
-Nema nikakvih potpisa i peticija koji su podneti lokalnoj samoupravi. To je javna površina i nova trafo stanica nikako neće "naružiti" izgled te lokacije. Inače, upravo na inicijativu građana naselja Picoder, pre otprilike 2 ili 3 godine smo se, zbog čestih nestanaka struje, obratili EPS Distribuciji koja nas je uvrstila u program zamene dotrajalih trafoa - kaže Tošić dodajući da će se postojeća trafo stanica, tipa „kula“, na uglu Zmaj Jovine ulice i Hajduk Veljkove, koja onemogućava preglednost raskrsnice i bezbednost saobraćaja, ukloniti nakon puštanja u pogon nove, što se očekuje u naredne dve do tri nedelje.

Predsednik Bečeja naglašava i da EPS Distribucija ne traži nikakvu saglasnost od lokalnih samouprava za izgadnju trafo stanica. Za ove radove je neophodna isključivo građevinska dozvola, koju opštine moraju izdati, s obzirom da trafo mora biti na lokaciji koja je predviđeno za to.

Kako smo saznali od predsednika bečejske opštine, u planu je da se u narednom periodu zameni još 5 starih trafoa, novim, modernijim i efikasnijim stanicama.
- Zameniće se sve stare trafo stanice, tzv "kule". Ukupno 6 na teritoriji opštine Bečej, uključujući i ovu koja je već postavljena. Novi "objekti" će značiti bolje i kvalitetnije snabdevanje strujom, manju opterećenost sistema i veću pouzdanost. Kapaciteti novih trafo stanica su za oko 40 % bolji od starih, a inače zrače manje od mobilnih telefona - zaključuje Dragan Tošić.

S obzirom da se na ovoj površini nalaze i tri postamenta žrtvama Drugog svetskog rata, za ponedeljak je zakazan sastanak predsednika bečejske opštine sa članovima odbora Saveza udruženja boraca Bečej u kojima će, između ostalog biti reči i o rekonstrukciji spomenika.

 SLIČNE VESTI IZ BEČEJSKE PRIVREDE

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković