webinfo

A+ A A-

Članci

Tamburica fest na Petrovaradinskoj tvrđavi, stiže i Željko Joksimović

b_150_100_16777215_00_images_Slike14_00000tamburicafest.jpgPeti svetski tamburaški festival "Tamburica fest" počinje u petak na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a do nedelje će na njemu nastupiti tamburaši iz čitavog regiona, ali i iz SAD, Rusije, Italije, Grčke i Austrije. U revijalnom delu festivala nastupiće Zvonko Bogdan, Jelena Rozga i Željko Joksimović.

Svako veče festivala od 21 čas počinje takmičarski program, a posle toga nastupaju poznati tamburaški ansambli i pevači, sve do ranih jutarnjih sati.

- Festival afirmiše tamburašku muziku i tamburicu kao instrument i ima za cilj da čuva naše običaje, kulturu, tradiciju. Festival se vraća na Petrovaradinsku tvrđavu, kao nekad, kada su umilni zvuci tamburice Janike Balaža i "Osam tamburaša" krasili zidine "Gibraltara na Dunavu" -  naveli su organizatori.

Na festivalu će nastupiti i čuveni ruski ansambl "Bratina" iz Moskve, koji su poznati i po učešću u čuvenom filmu Nikite Mihalkova "Sibirski berberin".

Iz Grčke dolazi "Posejdon", iz Italije "Moreska Nova" sa plesačkim spektaklom na bini, iz SAD ansambl "Romansa", iz Hrvatske klapa "Volosko" i orkestar "Dijako", a domaćin im je čuveni novosadski sastav "Apsolutno romantično". Nastupaće i poznati tamburaški orkestri "Zorule" i "Ravnica".

Stručni žiri čine Zoran Mulić i Budimir Stojanović iz Srbije, Mark Fori iz SAD, Franjo Batorek iz Hrvatske i Spomenko Guzijan iz Bosne i Hercegovine.


izvor: 24sata

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković