webinfo

A+ A A-

Članci

Ivana nije sama u najtežoj borbi u svom životu

00000ivana.jpgIvana Ćurčić, Bečejka rođena 1991. godine bije najvažniju i najtežu bitku u životu u Institutu za neurohirurgiju KBC Srbije. Posle operacije tumora kičme Ivanu čeka dug i mukotrpan oporavak. Mlada, i do operacije vrlo aktivna devojka, studentkinja Visoke škole strukovnih studija smer zaštita životne sredine, članica ANIP „Đido“, ni ne pomišlja na predaju. Ivana nije sama u borbi da ponovo stane na noge, tu su, pored porodice, i prijatelji i poznanici. Međutim, pored moralne podrške, za Ivanini lečenje potreban je i novac.

 

Zbog toga je, među prvima, u pomoć krenula Kancelarija za mlade opštine Bečej (KZM). Naime, ova organizacije će u saradnji sa drugima upriličiti niz događaja koji će imati humanitarni karakter, a sakupljeni novac biće upotrebljen za lečenje Ćurčićeve.

KMF Bečej i FK Bečej će u sredu (6. novembar) u sportskom centru od 19 sati odigrati utakmicu, meč između KMF Bečej i KMF Ekonomac (9. novembar, 19.30, OSC) u okviru Prve futsal lige Srbije će takođe imati humanitarnu notu (na obe utakmice će biti naplaćivane ulaznice), predstava KZM iz Sremske Mitrovice „Boing, boing“ biće odigrana u Gradskom pozorištu krajem novembra, ili početkom decembra, potvrdio je za naš radio Dane Mandić, koordinaror KZM.

- To je samo početak pomoći za Ivanino lečenje. Ona je članica Đida i ANIP će svoj godišnji koncert posvetiti njoj, a i u bečejskom kafićima ćemo za koji dan postaviti kutije za prikupljanje novčanih priloga. Na ovaj način želimo da Ivani pružimo podršku, da budemo njena energija i motiv da preživi ove trenutke, verovatno najteže u svom životu. Pozivam sve Bečejce da se uključe u akciju, pokažu i dokažu humanost, da budemo Ivanin resurs iz kog će crpeti snagu, da se vrati među nas Bečejce i da nas i dalje šarmira osmehom po kojem je prepoznatljiva – rekao je Mandić.

Novčani prilog za lečenje Ivane Ćurčić možete uplatiti i putem namenskog računa u Vojvođanskoj banci broj 355-000320014286-660.

KZM će i u saradnji sa lokalnom samoupravom obezbediti 100 majica za prodaju, a zarađen novac će ići na Ivanin račun.

Izvor: Radio Active

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković