webinfo

A+ A A-

Članci

Velikogospojinski dani u Novom Bečeju - II DAN

b_150_100_16777215_00_images_Slike22_vgdani2.jpg"Ovo je jedinstvena varoška slava u Vojvodini iz nekoliko razloga. Prvo zbog toga, što ovu slavu ne slave samo pravoslavci, nego slave svi narodi koji na ovim prostorima žive. Zbog toga što je ovo jedina slava koja je opevana u pesmi, jer niko bolje od Đoleta Balaševića ne ume da odslika lepotu naših gradova, naših sela, naših slava, nego on. I zbog toga što je ova slava prerasla u jednu važnu turističku manifestaciju koju poseti gotovo dvesta hiljada ljudi i to ne samo iz naše zemlje, nego i iz inostranstva - iz Mađarske, Rumunije, Hrvatske", istakao je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i otvorio Velikogospojinske dane, koji se već sedmi put održavaju u Novom Bečeju.

 

"Ovo je prava prilika da pokažemo svoje potencijale, da privučemo turiste, da promovišemo lepote Vojvodine. Ovo jeste banatski EXIT, koji će rasti u godinama koje su pred nama. To su razlozi zbog kojih Pokrajinska vlada daje snažnu podršku Velikogospojinskim danima", rekao je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

Sada već tradicionalni Velikogospojinski dani, godinama važe za istinski vojvođanski brend. Novi Bečej je u ovoj proslavi spojio različita novobečejska kulturno-zabavna dešavanja: tradicionalno i moderno, kulturu i sport, prošlost i vremena koja dolaze - gradsku slavu i današnje zvezde.

Potpredsednik Skupštine Vojvodine i Novobečejac Milivoj Vrebalov poželeo je dobrodišlicu svim posetiocima Velikogospojinskih dana.

"Čemu narodi, ako postoje ljudi. Zato večeras nazdravljam svim ljudima, svima vama koji ste došli u Novi Bečej i svima koji možda nisu mogli da dođu, ali su imali tu želju", rekao je Vrebalov.

Od skromne slave Novog Bečeja, preko Balaševićeve pesme, Velikogospojinski dani su dostigli rejting manifestacije koja se ne propušta i koja je krupnim slovima upisana u kalendare poštovalaca dobrog provoda i prijatne atmosfere. Vešto kombinujući spoj tradicionalnog i modernog u programu koji je namenjen svim generacijama, uz besprekornu organizaciju, Velikogospojinski dani su se nametnuli kao jedna od najboljih manifestacija u Srbiji, za šta je usledilo priznanje ''Turistički cvet''.

Velikogospojinski dani održavaju se od 23. do 27. avgusta u Novom Bečeju pod sloganom "Za neku novu ljubav".

Nakon otvaranja, održani su koncerti Jelene Rozge i Tonija Cetinskog.

PROČITAJTE KAKO JE BILO NA VELIKOGOSPOJINSKIM DANIMA:

I dan - kuvanje čorbe

II dan - koncert Jelene Rozge i Tonija Cetinskog

III dan - koncert grupa Omega i Van Gogh

IV dan - koncert Zdravka Čolića

 

izvor: RTV

Share

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković