webinfo

A+ A A-

Članci

Gađali predsednika opštine

b_150_100_16777215_00_images_Slike22_00bebee.jpgNovovobečejci su tradicionalnim gađanjem predsednika opštine vodenim balonima završili proslavu Velikogospojinskih dana i pomogli "Bitku za porodilišta".

 

Ovaj tradicionalni događaj je, pored zabavnog, ove godine imao i humanitarni karakter, pa će tako sav novac biti doniran Fondu B92 i akciji "Bitka za porodilišta".

U Novom Bečeju i dalje se poštuje kultura i tradicija. Pored smotre paradnih zaprega, tu je i legendarno gađanje predsednika.

Prvi čovek Novog Bečeja i ove godine je bio na meti svojih sugrađana, ali ovog puta u majici "Bitke za bebe". Iako nije bilo prijatno biti mokar na vetru, to nije smetalo ni predsedniku opštine Saši Šućuroviću, ali ni sprpskom olimpijcu, kajkašu Marku Novakoviću.

"Drago mi je što učestvujem na ovoj akciji i mislim da je ceo grad doprineo tome. Pored ovog gađanja imaćemo aukciju slika iz akademije akvarela i mislim da ćemo skupiti dovoljan broj sredstava odnosno novca za ovu akciju", kaže Saša Šućurović.

"Drago mi je što eto imam vremena da pomognem deci da uradim nešto dobro tako da. Ne samo da veslam nego i da možemo stvarno usrešimo nekog ako je moguće", kaže Marko Novaković.

Petneastak minuta su predsednik opštine i sportista primali vodene udarce, a sve u cilju pomoći tek rođenim bebama. Novobečejci su kupovali balone kako bi ih gađali, dok je sav novac od prodaje namenjen Fondu B92 i Bici za porodilišta. Mnogi su iskoristili priliku da se na ovaj način možda "revanširaju" tek izabranom predsedniku.

"Fond B92 je iz prostog razloga ovde što se čini se veći deo Vojvodine takođe ovde. I u okviru akcije Bitka za bebe mislimo da je veoma važno da demonstriramo koliko je to zaista stvar svih nas tako što ćemo biti tamo gde su naši ljudi", kaže Ilir Gaši, koordinator akcije Bitka za bebe.

Proslava Velikogospojinskih dana je i ove godine jedna od najposećenijih letnjih manifestacija u Vojvodini. Akciju "Bitka za bebe" su pomogli i građani koji su popodne proveli u šetnji Tiskim kejom, tako što su na štandu Bitke za bebe kupili suvenir.

Komunalci vredno radili
Komunalna služba koja je vodila računa o higijeni grada za vreme “Velikogospojinskih dana” više je nego uspešno položila ispit. Komunalci su danonoćno uklanjali otpad sa ulica i praznili kante za otpatke tako da je, uprkos ogromnom broju gostiju, Novi Bečej stalno bio čist. Zahvalnost za ovakvu požrtvovanost predsednik opštine će komunalcima iskazati kasnije, na tradicionalnom ručku koji će im prirediti i na kome će služiti radnike.

PROČITAJTE KAKO JE BILO NA VELIKOGOSPOJINSKIM DANIMA:

I dan - kuvanje čorbe 

II dan - svečano otvaranje Bojan Pajtić i Milivoje Vrebalov

II dan - koncert Jelene Rozge i Tonija Cetinskog 

III dan - koncert grupa Omega i Van Gogh

IV dan - koncert Zdravka Čolića

 


izvor: b92.net

Share

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković