webinfo

A+ A A-

Bečej živi i diše sportskim plućima

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_SportistiGodine2016.JPGProglašeni najbolji sportisti u 2016. godini u opštini Bečej

 

U četvrtak, 22. decembra, u svečanoj sali opštine Bečej održana je ceremonija na kojoj su najboljim sportistima i sportistkinjama opštine Bečej dodeljeni pehari i diplome za postignute sportske uspehe.

Kao apsolutni pobednici u ovogodišnjoj selekciji proglašeni su Zita Seke, članica kadetske reprezentacije Srbije u plivanju, još uvek pionirka i Čaba Zavarko, član zlatne juniorske reprezentacije sa Svetskog prvenstva u kuglanju, čime su oni i zvanično postali najbolji među najboljim sportistima opštine Bečej. 
Kao najbolje muške ekipe, nagrađeni su prvi tim MOK “Bečej”, pionirska ekipa kajak kanu “Bečej” i muška ekipa karate kluba “BPS”. Najbolje ženske ekipe su prva ženska ekipa karate kluba “Bačko Petrovo Selo” i prvi tim ženskog odbojkaškog kluba “Bečej”.

Na ceremoniji su uručena i priznanja stonoteniskom klubu “Vojvodina”, OFK “Bečej 1918” i karate klubu “Bačko Petrovo Selo” kao najboljim sportskim organizacijama u protekloj godini. Najboljim trenerima proglašeni su Nikola Džigurski (MOK “Bečej”), Vladislav Živanović (KKK “Bečej”) i Ištva Feldeši (KK “Bačko Petrovo Selo”). Odata su priznanja i najboljim sportskim radnicima i to Branislavu Šekeroviću i Andreju Mihajloviću, dok je u kategoriji radničkih sportskih igara nagrađen Mirko Grabež. 
Od posebnog značaja su i nagrada za životno delo koja je uručena Žarku Grčiću dok je Milan Krunić posthumno nagrađen, takođe za životno delo.

Obraćajući se mnogobrojnoj publici okupljenoj ovim povodom, Dejan Terzić, član opštinskog veća za sport i omladinu, istakao je koliko je sport bitan za opštinu Bečej i naglasio da će opština Bečej uvek podržavati sport i sportske aktivnosti jer je to nešto po čemu je cela opština poznata. Prema njegovim rečima: “Bečej živi i diše sportskim plućima”. Na njegovo obraćanje nadovezala se i Dalila Dujaković, zamenica predsednika opštine, koja je govorila i o značaju sporta među omladinom i podsetila da, bez obzira što neki nisu dobili priznanja i pehare, “svako dete i mlad čovek koji se bavi sportom je pobednik”. Publiku je pozdravio i Marko Tomićević, kajakaš koji je osvojio srebrnu medalju na olimpijskim igrama u Riju. On je pohvalio veliki broj mladih ljudi koji su prisustvovali i koji se bave sportom u Bečeju i ohrabrio mlade da se što više posvete tome jer “Kroz sport se stvaraju dobri ljudi”.

Što se samih nagrada tiče, u kategoriji mlađih pionira (2004. godište i mlađi), sportistom godine proglašen je Hunor Bečei, dok su b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_SportistaGodinepublika.JPGna drugom i trećem mestu Nemanja Grčić i Filip Basarić. U istoj kategoriji, ali u ženskoj konkurenciji, nagrađena je kao najbolja Nataša Kekić, dok je Ana Reka Komaromi drugonagrađena, a Nataša Đurić je na trećem mestu.

Akoš Benke, najbolji je u konkurenciji pionira, a prate ga Miloš Marić i Aleksandar Hadnađev. Najbolja među pionirkama je Zita Seke, na drugom mestu je Radmila Tominjak, a treće mesto dele sestre Žarić - Milica i Anđela.

Među kadetima, najbolji sportista godine je Nikola Vlajkov, Jovan Peškanov je na drugom mestu, a braća Mitrović, Stefan i Filip dele treće mesto. U ženskoj konkurenciji jedina predložena bila je Vanja Obadović koja je i ponela titulu sportistkinje godine u ovoj kategoriji.

Sportista godine među juniorima je Luka Stojkov, drugi je Sebastian Molnar, a treći Ognjen Koković. Najbolja juniorka je Edina Benke, a prate je Una Obradović i Jovana Borđoški na drugom i trećem mestu.

Najbolji senior je Čaba Zavarko, drugi je Slavoljud Dabižljević, a treći Veselin Džigurski. U ženskoj konkurenciji, najbolja je Nevena Kosanović, druga je Karolina Kalapoš, a na trećem mestu je Snežana Damjanović.

Ovom prilikom, obeleženi su i jubileji. Nagrađen je Vladislav Živanović za 30 godina rada u kajak kanu klubu “Bečej” i Janoš Nemet za 45 godina rada u konjičkom klubu “Potisje”. Posebno su nagrađeni i Bojan Biga i Milorad Lončarević.

POSLEDNJE DODATO

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković