webinfo

A+ A A-

Obeleženo 30 godina Sportskog centra i izabran Sportista godine

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_SC20162.jpgU petak, 23. decembra u prepunoj hali SRC „Jedinstvo“ Novi Bečej, svečanim programom obeleženo je 30 godina postojanja Sportskog centra i izabrani su najbolji sportisti za 2016 godinu.

 

Svečani program je počeo nastupima najmlađih članova KUD „Bećarac“ iz Novog Bečeja i KUD „Jovan Aćimac“ iz Kumana. Prisutne su pozdravili Saša Maksimović, predsednik opštine, Ranko Janjić, direktor SRC „Jedinstvo“, Milorad Kiselički, bivši direktor sportskog centra i Stevan Davidović, dugogodišnji sportski novinar.

Ranko Janjić, direktor SRC „Jedinstvo“ Novi Bečej nije krio svoje zadovoljstvo proslavom i dosadašnjim radom Sporskog centra „Čast je večeras biti domaćin i direktor ove ustanove, koja i posle 30 godina sija punim sjajem. Obilazio sam mnoge sportske hale po Vojvodini, koje su građene u isto vreme kada i novobečejska i mogu reći da je naša lepotica u odnosu na ostale. Imamo odlične uslove za rad i trudićemo se da tako i ostane. Na mnogo čemu možemo zahvaliti i prethodnom direktoru, Miloradu Kiseličkom. Smatram da je naš zadatak da izađemo građanima u susret, a takođe i da održavamo halu“, rekao je Janjić.

Pred mnogobrojnom publikom nastpili su USFV „Teodor Pavlovič“ Novo Miloševo, KUD „Bećarac“ Novi Bečej, MKUD „Jokai Mor“ Novi Bečej i KUD „Jovan Aćimac“ Kumane.

Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej je za sledeću godinu najavio ulepšavanje sportske hale i čestitao svim sportistima. “Od sledeće godine ovu sportsku halu očekuje ulepšavanje i niz popravki kako bi ponovo zasijala punim sjajem. Takođe, čestitao bih sportistima, koji su svojim nesebičnim zalaganjem učinili da opština bude ponosna na njih“.

Titula “Sportista godine 2016. godine”, sasvim b_300_225_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_SC2016.jpgočekivano je otišla u ruke zlatnog paraolimpijca i dvostrukog osvajača medalja u streljaštvu iz Rija, Lasla Šuranjija. “Čast mi je što sam osvojio ovo priznanje. Iza mene je jedna teška i naporna godina. Nagrada „Sportista godine“ treba da služi kao primer i podsticaj  mladim sportistima“.

Priznanje je dodeljeno i sportskom  novinaru, Stevanu Davidoviću, koji je od samog početka rada Sportskog centra, punih 30 godina, radio na popularisanju sportskih klubova i pojedinaca, te redovno, blagovremeno i uvek objektivno informisao u više sportskih listova, na lokalnom radiju i u Radio Novom Sadu. Nije teško raditi ono što volite. Mislim da naši sportisti i njihovi rezultati zaslužuju da se o njima piše. Zaista je divan trenutak kada posle 40 i više godina rada u sportskom novinarstvu stigne i priznanje, što znači da sve ono što sam radio nije bilo uzalud”, izjavio je Davidović.

Povodom jubileja, 30 godina Sportsko-rekreativnog centra „Jedinstvo“, odlučeno je da se za dugogodišnji predani rad u sportskoj hali, gde je od samog osnivanja bio rukovodilac i to više od dve decenije, zatim za  veliku brigu na održavanju ovog objekta i to sa malim brojem izvršilaca, kao veliki doprinos razvoju sporta u Novom Bečeju, priznanje dodeli Miloradu Kiseličkom.

Najuspešniji sportski kolektiv je Rukometni klub „Jedinstvo“ Novi Bečej

Specijalno priznanje je dodeljeno Jovici Vukelji, za veliki doprinos i popularizaciju karate sporta ne samo u novobečejskoj opštini nego i u Srbiji.

U 2016. godini dvojica mladih sportista iz Novog Bečeja su  ostvarila zapažene rezultate, i to Milan Dakić, rukometaš Metaloplastike iz Šapca i Bojan Matić, fudbaler.

 

U mlađim kategorijama pehare i priznanja su osvojili, od sportistkinja:

Izbor najuspešnijih sportista u Novom Bečeju ima dugu tradiciju. Prva rang lista, deset najuspešnijih sportista Novog Bečeja, objavljena je, 1960. godine, u beogradskom „Sportu“, od tada, sa malim prekidima, punih 56. godina, krajem svake godine proglašavaju se najuspešniji sportiisti i sportski kolektivi.

 

Od 1970. godine, izbor je vršila „Novobečejska komuna“, podlistak novosadskog „Dnevnika“, potom Sportsko društvo „Jedinstvo“, a od 2010. godine Sportski savez opštine Novi Bečej.

 

Prema ovim statistikama, najuspešniji novobečejski sportista svih vremena, je kuglaš Laslo Jager, koji je ovu laskavu titulu osvajao šest puta, tri puta dizač tegova Đura Radu, a dva puta, dizač tegova Ferenc Balint, kuglašica Đenđi Kiš i rukometaš Vladimir Antonović.

3.mesto Ivona Mesaroš, Odbojkaški klub „Jedinstvo“ Novi Bečej

2.mesto Radmila Vukelja, Karate klub „Mladost“ Novo Miloševo

1.mesto Enita Behramaj, Klub borilačkih sportova „Jedinstvo“ Novi Bečej

 

Od sportista:

3.mesto Vukašin Vučetić,  Košarkaški klub „Jedinstvo“ Novi Bečej

2.mesto Dušan Pejin, Kuglaški klub „Jedinstvo“ Novi Bečej

1.mesto Vladimir Brežančić, Karate klub „Mladost“ Novo Miloševo

 

Seniori

3.mesto Vladimir Antonović (Rukometni klub Jedinstvo Novi

2.mesto Norbert Ernješi – kuglaš Jedinstva iz Novog Bečeja, člana Super lige Srbije Bečej 

1.mesto Laslo Šuranji, paraolimpijac u streljaštvu i najuspešniji sportista u 2016. godini.

 

POSLEDNJE DODATO

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković