webinfo

A+ A A-

Sve škole u Srbiji naredne nedelje na raspustu zbog epidemije gripa

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ilustracije_Skola.jpgSve škole u Srbiji biće na raspustu narednih nedelju dana, kako bi se smanjila mogućnost prenošenja virusa gripa. 

Tako, ni škole u opštini Bečej i opštini Novi Bečej neće održavati nastavu narednih 11 dana, uključujući i neradne dane povodom praznika Sretenje – Dana državnosti, koji se obeležava 15. i 16. februara.

Đaci u Vojvodini su od 15. januara ponovo bili u klupama, ali će i oni sada ići na još nedelju dana raspusta. Đaci se u klupe vraćaju u ponedeljak, 25. februara.


Raspust je produžen na predlog Ministarstva zdravlja, jer će produžetak raspusta značajno uticati na smanjenje obolevanja od gripa, imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju i rastući trend oboljenja sličnih gripu.

Prema podacima Instituta Batut, do sada je u Srbiji od gripa obolelo 104.687 pacijenata, a umrlo je 29 osoba pacijenata čija se smrt može dovesti u vezu sa gripom.

U Ministarstvu zdravlja kažu da se nalazimo na vrhuncu epidemijskog perioda u ovoj sezoni, a da deca u uzrastu do 15 godina najčešće oboljevaju od bolesti sličnih gripu.

POSLEDNJE DODATO

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković