webinfo

A+ A A-

Prijateljska utakmica između FK „2. oktobar“ iz Kumana i FK „Tamaši" iz mađarskog Tamašija

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_FKKumane2.jpgPovodom prve fudbalske međunarodne prijateljske utakmice između FK „2. oktobar“ iz Kumana i FK  „Tamaši" iz mađarskog grada Tamaši, predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović i direktor SRC „Jedinstvo“ Novi Bečej Ranko Janjić, obišli su igrače i upravu kumanskog kluba i podelili im trenerke.

 

Ivica Tubić, predsednik FK „2. oktobar“ iz Kumana kaže da će fudbaleri tamo odraditi trening i prijateljsku utakmicu.
Mi smo uvek raspoloženi za igru, a saradnja između ova dva fudbalska kluba će se nastaviti i dalje."

Prvi čovek novobečejske opštine Saša Maksimović je poželeo sreću igračima i istakao da očekuje pobedu, ali se dotakao i finansiranja sportskih klubova od 2021. godine.
Što se finansiranja tiče, od sledeće godine će biti nešto teža situcija, budući da se od 2021. godine menja samodoprinos, odnosno, njegov period od 2011. godine ističe, pa ako ga uopšte i bude, sredstva samodoprinosa će isključivo biti infrastrukturna. Dakle neće moći da se finansiraju udruženja građana, ili sportska društva", rekao je Maksimović.

Prema Maksimovićevim rečima, to konkretno znači, da će sportska društva biti prinuđena da pronađu drugi izvor finansiranja.
Naravno, uvek mogu delimično da se oslone na budžet opštine. Inače, na teritoriji opštine Novi Bečej imamo 27 sportskih klubova, što nije realno za veličinu naše opštine, pa neki od njih neće moći da opstanu, a za neke ćemo predložiti udruživanje i da se organizuju drugačije", istakao je Maksimović i zaključio da svako selo treba da se bavi sportom, ali da moraju imati "matičnu jedinicu".

b_670_413_16777215_00_images_Tijana_FKKumane1.jpg

POSLEDNJE DODATO

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković