webinfo

A+ A A-

Nove mere: Obustavlja se međugradski saobraćaj, moguće proširenje ‚‚Policijskog časa”

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ustanove_VanrednoStanje.jpgPredsednik Srbije Aleksandar Vučić je, na današnjoj konferenciji za novinare otkrio da će svi granični prelazi od sutra u 8 časova biti zatvoreni zbog virusa korona i sem transportnih kamiona, niko neće moći da uđe u Republiku Srbiju.
Sutra u podne obustavlja se sav međugradski saobraćaj, ali se ostavlja mogućnost automobilskog saobraćaja. Najverovatnije je da će se proširiti i vreme važenja "policijskog časa", ali će o tome više biti reči tokom vikenda.

 

Vučić je naglasio i da se ostavlja termin nedeljom ujutru od četiri do sedam u marketima, za penzionere, uz napomenu da je to mera kojom penzionere treba obeshrabriti.

Kako je naveo Vučić, Srbija ima dovoljno respiratora. Dopremljeno je sedam švedskih respiratora i čeka se devet iz Lajpciga, a u subotu uveče pristiže još 100 kao donacija iz Kine.
Dodao je da je kupljeno još 200 kliničkih respiratora, za koje ne može da kaže "gde i kako, ali oni stižu do utorka, kao i zaštitne maske koje će dobiti svi oni koji ih nemaju".

Vučić najavljuje i da će novčana pomoć od 4.000 dinara, penzionerima stići 12. ili 13. aprila. Grad Beograd će obezbediti pakete sa najosnovnijim potrepštima za penzionere, a očekuje se da će isto postupiti i ostale lokalne samouprave.

 

POSLEDNJE DODATO

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković