webinfo

A+ A A-

Produžava se policijski čas, zabrana kretanja od 17h do 5 ujutru

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Lica_VucicPress.jpgPredsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se od sutra produžava policijski čas, te da uvodi zabranu kretanja od 17h do 5 sati. Vučić je najavio i mogućnost dodatnog produženja policijskog časa.
"Ako ne bude bilo dovoljno do 17 sati, u ponedeljak će biti do 13h. Već u utorak će biti 24 sata zabrane", istakao je on.

 

 

 

 

Ukinut gradski prevoz, zatvoreni kafići, restorani i tržni centri, od sutra ne rade pijace

Od večeras u 20h u Srbiji se do daljeg ukida javni prevoz i neće raditi kafići, restorani i tržni centri. Ta odluka se ne odnosi na taksi prevoz, putnička vozila (sopstveni prevoz) i na prevoz za zaposlene.

Za sve građane koji tokom vanrednog stanja moraju da rade na radnom mestu, ili ne mogu da rade od kuće, biće organizovan prevoz, o čemu će biti naknadno obavešteni. Izuzetak od zabrane gradskog prevoza moguć je isključivo na osnovu posebne dozvole.

Svi ugostiteljski objekti i tržni centri zatvoreni su večeras do 19 časova i tako će biti do daljeg. Takođe, zabranjuje se rad svih objekata i lokala unutar tržnih centara izuzev samoposluga, prodavnica hrane i apoteka. Zabranjuje se boravak u svim parkovima i na javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport, večeras od 20 časova.

Zabrana javnog okupljanja u zatvorenom prostoru pooštrena je tako da u zatvorenom prostoru ne može boraviti više od pet osoba.
Od petka ujutro zatvoreni svi granični prelazi Srbije za putnike, osim za kamione. Obustavljen je i međugradski saobraćaj.
Od sutra se zatvaraju takođe i sve pijace širom Srbije. Ta odluka važiće do daljeg.

 

POSLEDNJE DODATO

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković