webinfo

A+ A A-

Izabrana maskota Slanog Kopova

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_Maskota_Slanog_Kopova_-_pobednika_1.jpgOpština Novi Bečej, u okviru projekta „Prošlost u sadašnjosti kao zalog budućnosti“, krajem prošle godine raspisala je konkurs za izradu grafičkog rešenja maskote Specijalnog rezervata prirode „Slano Kopovo“, najvećeg prirodnog dobra u novobečejskog opštini.

Cilj konkursa, odnosno izrade grafičkog rešenja maskote, jeste komunikacija na originalan, upečatljiv i zanimljiv način sa ciljnim grupama: ekoturistima, decom i omladinom, ljubiteljima prirode, fotografima, posmatračima ptica, ali i stvaranje upečatljivog vizuelnog identiteta Slanog Kopova. Od ukupno jedanaest pristiglih radova stručna komisija je krajem januara izabrala tri najbolja.


„Radovi su bili izuzetno kreativni i originalni, i autori su nam zaista ponudili zanimljiva rešenja. Ipak, jednoglasnom odlukom žirija izabrana su tri najbolja rada, na osnovu čega su podeljene i prve tri nagrade, a samim tim dobili smo i maskotu Slanog Kopova. Radovi su morali da zadovolje određene tehničke kriterijume, a u komisiji smo imali i dizajnera. Takođe, radovi su morali zadovoljiti određeni vizuelni momenat i neku našu inicijalnu ideju koju smo imali pre raspisivanja konkursa, a to je da se predstavi neka osnovna prirodna vrednost Slanog Kopova koja će se prilagoditi obliku maskote“, rekla je član žirija i stručni saradnik u SRP „Slano Kopovo“, Silvija Šimončik.


b_310_219_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_Maskota_Slanog_Kopova_-_pobednika.jpgTreće mesto u okviru konkursa za izradu grafičkog rešenja maskote Slanog Kopova zauzeo je rad Josipa Zgombe, drugo Zorana Pešikana, dok je autor pobedničkog rešenja mlada Novobečejka, Aleksandra Kiževska. Za svoje radove autori su dobili i novčane nagrade od, respektivno, dvadeset, trideset i sedamdeset hiljada dinara.


Jovana Vokić, asistentkinja na projektu „Prošlost u sadašnjosti kao zalog budućnosti“ koji opština Novi Bečej sprovodi u okviru programa „Gradovi u fokusu“, objasnila je kako se projektne aktivnosti vezane za Slano Kopovo uklapaju u sam projekat koji se bavi kulturom novobečejske opštine: „Projekat „Prošlost u sadašnjosti kao zalog budućnosti“ je u stvari projekat koji je poprilično kompleksan. Ideja je da se svi kulturni resursi opštine Novi Bečej iskoriste u svrhu društvenog i ekonomskog razvoja opštine, te tako jedna od kategorija aktivnosti jeste vezivanje prirode i zaštite životne sredine sa kulturom i stvaralaštvom. Ono što smo pokušavali da uradimo jeste upravo to, ono što je nama najvrednije iz ove kategorije, uslovno rečeno, da povežemo sa kulturom i stvaralaštvom, pa smo osmislili dve kategorije aktivnosti u okviru celog projekta. Jedna aktivnost je upravo konkurs za grafičko rešenje za maskotu, a druga je foto-safari. Obe aktivnosti su vezane za Slano Kopovo, najznačajnije zaštićeno dobro na teritoriji opštine.“


Radovi koji su pristigli na konkurs za izradu grafičkog rešenja maskote Slanog Kopova uskoro će biti predstavljeni javnosti u okviru izložbe koja će biti organizovana u Domu kulture opštine Novi Bečej, rekao je direktor ove ustanove i umetnički direktor projekta, Novica Blažin. On kaže da to neće biti jedina aktivnost: „Krajem marta ili početkom aprila organizovaćemo i foto-safari, odnosno izlet na Slano Kopovo, a potom ćemo u saradnji sa našim građanima, preko društvenih mreža izabrati najatraktivniju fotografiju, veći deo pristiglih fotografija će biti izloženo u okviru izložbe u Domu kulture koju planiramo za jun ove godine.“


Nova maskota naći će se na svim promotivnim i štampanim materijalima, edukativnim tablama, suvenirima i ostalim stvarima vezanim za sam Specijalni rezervat prirode „Slano Kopovo“, a dopadljivo i zanimljivo grafičko rešenje doprineće brendiranju ovog prirodnog dobra i medernizaciji promocije ovog značajnog područja.

 

Danilo Gurjanov
Odnosi sa javnošću opštine Novi Bečej

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković