webinfo

A+ A A-

Mesna zajednica raspisala konkurs za finansiranje sporta

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ustanove_MESNA-ZAJEDNICA-NOVI-BEEJ.jpgMesna zajednica Novi Bečej objavila je na sajtu opštine Novi Bečej javni poziv za konkurisanje za raspodelu sredstava opredeljenih Odlukom o budžetu opštine Novi Bečej.

Ukupna vrednost konkursa iznosi 4.000.000 dinara, a pravo da konkuriše ima Sportski savez opštine Novi Bečej za sportske organizacije koje su registrovane u skladu sa Zakonom o sportu, imaju sedište na teritoriji mesne zajednice Novi Bečej, članovi su Sportskog saveza opštine Novi Bečej i imaju program rada koji se realizuje na teritoriji mesne zajednice Novi Bečej.

 

Miroslav Macura, sekretar mesne zajednice Novi Bečej, istakao je važnost pravovremenog informisanja građana o ovom i sličnim konkursima, pre svega u smislu poboljšavanja uslova bavljenjem sportom u Novom Bečeju, ali i zbog povećavanja transparentnosti rada mesne zajednice i lokalne samouprave u celini.

 

U tekstu poziva se pojašnjava da se konkurs odnosi na podsticanje i stvaranje uslova za unapređenje sporta za sve, odnosno bavljenja građana sportom, posebno dece, omladine, žena i osoba sa invaliditetom, organizaciju sportskih takmičenja od posebnog značaja za mesnu zajednicu, učešće sportskih organizacija sa teritorije mesne zajednice u evropskim klupskim takmičenjima, predškolski i školski sport (rad školskih sportskih sekcija i društava, opštinska i međuopštinska školska takmičenja i dr.), aktivnosti sportskih organizacija, sportskih društava, udruženja, Sportskog saveza Opštine, u zavisnosti od toga da li je sportska grana od značaja za mesnu zajednicu, koja je kategorija sportske grane, koliko sportista okuplja, u kojoj meri se unapređuje stručni rad, u kom rangu takmičenja sportska organizacija učestvuje i u kojoj meri se povećava obuhvat bavljenja građana sportom, stipendiranje za sportsko usavršavanje kategorisanih sportista, posebno perspektivnih sportista, edukaciju, informisanje i savetovanje građana, sportista i ostalih učesnika u sistemu sporta o pitanjima bitnim za odgovarajuće bavljenje sportskim aktivnostima i delatnostima, periodična testiranja, sakupljanje, analiza i distribucija relevantnih informacija za adekvatno zadovoljavanje potreba građana u oblasti sporta, istraživačko-razvojni projekti i izdavanje sportskih publikacija, .unapređivanje stručnog rada učesnika u sistemu sporta sa teritorije mesne zajednice i podsticanje zapošljavanja visokokvalifikovanih sportskih stručnjaka i vrhunskih sportista, kao i nagrade i priznanja za postignute sportske rezultate i doprinos razvoju sporta.

 

Konkurs je otvoren od 10. do 17. februara. Kompletna konkursna dokumentacija se može preuzeti lično u Sportskom savezu opštine Novi Bečej u ulici Petra Drapšina 11-13 ili na sajtu opštine Novi Bečej www.novibecej.rs  ili na sajtu Sportskog saveza opštine Novi Bečej www.sportskisaveznb.org.rs A, sve dodatne informacije se mogu dobiti lično ili na telefon 061/305-89-72 (od 09,00 do 13,00 časova) Sportskog saveza opštine Novi Bečej.

 

Slični pozivi raspisani su i za teritorije mesnih zajednica Kumane, Bočar i Novo Miloševo i mogu se preuzeti, takođe, na sajtu opštine Novi Bečej, neposredno ispod teksta poziva mesne zajednice Novi Bečej.

 

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković