webinfo

A+ A A-

Završna revija novobečejskih srednjoškolaca

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_RevijaSkola2017.jpgU utorak, 20. juna, u dvorištu narodne biblioteke u Novom Bečeju održana je završna revija učenika srednje škole u Novom Bečeju koji su u prethodne četiri godine pohađali dizajnerski smer.


 
Pred mnogobrojnom publikom, rodbinom i profesorima, mladi učenici i učenice ove škole prikazali su znanja i veštine koje su stekli tokom svog obrazovanja. Tema ovogodišnje revije bila je vez, ali i građanska nošnja u Srbiji u devetnaestom veku. Kako su učenici objasnili u prezentacijama, vez je prisutan u dizajnu odeće još od najstarijih vremena. Od Vavilona, Grčke i Rima, preko srednjeg veka, pa, sve do današnjih dana, vez je simbolizovao veštinu, strpljenje, ali i prestiž.
 
Bogdanka Ćurčić Tandi, profesor u Srednjoj školi, objasnila nam je da svi prikazani radovi, kako grafički, tako i kreacije na modelima, predstavljaju timski rad učenika. Od ideja, skica i crteža, pa, sve do gotovog proizvoda, mladi dizajneri i dizajnerke veštim rukama, sami su stvorili sve što je publici prezentovano.
 
A da veče i atmosfera budu potpuni, pobrinula se i učenica drugog razreda gimnazije, Maša Purać, koja je otpevala niz tradicionalnih pesama naglasivši tako etno notu cele revije.
 
Interesantno je i da je ovogodišnja revija, deseta po redu, prepoznata i od strane lokalne samouprave i kao takva uvrštena u projekat “prošlost u sadašnjosti kao zalog budućnosti” koji je deo programa “Gradovi u fokusu” u kome i Novi Bečej sudeluje.
 
Ovom revijom i zvanično je otpočelo Leto u Avliji, letnji program Narodne biblioteke u Novom Bečeju, gde nas već 21. juna, u sredu, očekuje književno veče Ildiko Lovaš i prezentacija njene knjige Roszaketrec.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković