webinfo

A+ A A-

Osam porodica dobija krov nad glavom

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_Kuce2017NB.jpgU svečanoj sali opštine Novi Bečej, u utorak, 25. jula, potpisani su ugovori o dodeli porodičnih kuća sa okućnicom za osam porodica na teritoriji opštine Novi Bečej.

 

 

Novi Bečej je jedna od 53 opštine u Srbiji u kojima će biti obezbeđeno, ukupno, 899 objekata kojima će se rešiti stambena pitanja izbegličkih porodica. Vrednost svakog objekta iznosi 9.500 evra. Komisija zadužena za ovo pitanje završila je bodovanje svih pristiglih prijava 13. juna i prvih osam kandidata dobiće nove stambene objekte.

 

Jedan od njih je i Ranko Lalić koji je veoma zadovoljan rezultatima konkursa. “U ovim nezahvalnim vremenima teškog života, mi smo ostvarili neka svoja prava što nam mnogo znači” kazao je on iskoristivši priliku i da se zahvali svima koji su doprineli da se na ovaj način pomogne ljudima koji više od dve decenije nemaju svoj krov nad glavom. I Dragan Čiča još jedan od kandidata zahvalan je na ovoj i više nego dobrodošloj pomoći: “Drago mi je da smo dočekali da vidimo da država, ipak, brine o nama. Trebalo je vremena, ali došlo je vreme i za to

 

U ime lokalne samouprave, ugovore je potpisao Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej. On je rekao da su ovo odlične vestiza osam porodica koje život nije mazio, ali i da se zalaganje opštine na ovom polju ne završava ovde. “Ostalo je još nekih devet porodica koje su se javile na konkurs, a koje, ovoga puta nisu dobile mogućnost da obezbede svoje stambeno pitanje. Lokalna samouprava neće odustati, konkurisaće i dalje gde god bude bilo moguće da bi se i njima rešilo stambeno pitanje” zaključio je Maksimović.

 

Marica Bešlin koja je učestvovala u radu komisije za bodovanje kandidata na konkurusu za dodelu kuća, objasnila je da su danas potpisani ugovori između kupaca, prodavaca i opštine, posle čega su i kupci i prodavci otišli kod javnog beležnika gde će biti izvršena overa kupoprodajnih ugovora. “Mi mislimo da će se u roku od mesec dana celokupan postupak završiti, da će prodavci dobiti novac, da će se kupci useliti u kuće i u roku od 60 dana od useljenja dužni smo da im obezbedimo paket od 1500 evra koji im sleduje za adaptaciju” rekla je Bešlin dodavši i da je specifakacija materijala potrebnih za adaptaciju urađena istovremeno sa potpisivanjem ugovora.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković