webinfo

A+ A A-

Otkaz nakon 11 godina rada

Mobing.jpg-Žene u opštini Novi Bečej nisu dovoljno informisane i upoznate sa odredbama Zakona o radu i njihovim osnovnim pravima na radu, mehanizmima zaštite i institucijama kojima mogu da se obrate za pomoć - zaključak je javne akcije i sprovedene ankete među građanima i građankama Novog Bečeja tokom projekta “Otvoreno protiv diskriminacije i kršenja radnih prava” koji se finansira sredstvima Kancelarije za ljudska i manjinska prava. U okviru istog projekta realizovana je aktivnost prikupljanja priča osoba ženskog pola, koja su svoja iskustva na radnom mestu i procesu traženja posla, anonimno podelila.

 

-Osim toga, među ženama koje su želele da podele svoja iskustva vladala je i svojevrsna  nezainteresovanost za takve stvari, jer kako su rekle - ne veruju da će im to pomoći i rešiti njihove probleme, već ih čak može dovesti i u nezgodnu situaciju i dobijanje otkaza – istakao je Kristijan Lukić, koordinator projekta i dodao da je cilj projekta informisanje, ali i ohrabrivanje žena da otvoreno pričaju o svojim iskustvima. 

Portal Webinfo prenosi neke priče, a sve u cilju ohrabrivanja i osnaživanja žena i upoznavanja sa osnovnim radnim pravima, mehanizmima zaštite i institucijama kojima se uvek mogu obratiti za pomoć.

 

 

Otkaz nakon 11 godina rada

Žena iz Kumana, koja sada ima 54 godine, je punih 11 godina, preko jedne beogradske privatne agencije, bila angažovana kao čistačica u Elektrovojvodini.

- Radila sam na određeno vreme, koje su mi stalno produžavali, ali sam između svakog rešenja imala po jedan ili dva dana prekida. Kada se Elektrovojvodina ugasila, odnosno prešla u Elektrosrbiju rekli su mi da mi više neće produžavati ugovor i da ću ostati bez posla, jer su mesta čistačica određena za invalitkinje -

Tako je ova žena nakon 11 godina rada, ostala bez posla. I ne samo bez posla nego i bez 3 neisplaćena lična dohotka koje im poslodavac nije isplaćivao na vreme. 

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković