webinfo

A+ A A-

Narodna kuhinja ponovo radi

b_670_390_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_KuhinjaNB2018.jpgU ponedeljak, 1. oktobra, ponovo je počela sa radom narodna kuhinja u opštini Novi Bečej koja će raditi do marta naredne godine.

 

I ove godine, lokalna samouprava obezbedila je sredstva za 225 obroka dnevno koji se dele, uz pomoć Crvenog krsta, na četiri lokacije u opštini, svakog radnog dana od 10 do 12 časova. Volonteri Crvenog krsta deliće hranu najugroežnijima i to 95 obroka u Novom Bečeju, 55 obroka u Novom Miloševu, 48 u Kumanu i 27 u Bočaru u narednih šest meseci prema spiskovima koje sastavlja i koriguje Centar za socijalni rad opštine Novi Bečej. I ove godine, samu pripremu hrane vrši Dom za odrasle „Sveti Vasilije Ostroški - Čudotvorac“ dok se Crveni krst Srbije stara o nabavci artikala potrebnih za spravljanje obroka. Hranu u Bočar i Novo Miloševo distribuira vozilo predškolske ustanove “Pava Sudarski” dok u Kumanu to radi vozilo Centra za socijalni rad.

Kao i u prethodnih pet godina, narodna kuhinja ne radi tokom letnjih meseci, dok u zimskim mesecima mnogim svojim korisnicima obezbeđuje, barem, jedan topao obrok dnevno.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković