webinfo

A+ A A-

Odata počast oslobodiocima Novog Bečeja

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_4oktobar.jpgU četvrtak, 4. oktobra, na novobečejskom keju pored Tise, položeni su venci na spomenik vojnicima sovjetske Crvene armije koji su oktobra 1944. godine pali na prelazu Tise prilikom oslobađanja Novog Bečeja od fašističkog okupatora.

 

U ime opštine, venac je položio Mirjan Jakšić, predsednik skupštine opštine Novi Bečej, a u ime mesne zajednice Novi Bečej, sekretar saveta, Miroslav Macura. Pored opštinskih i mesnih čelnika, vence su položili i predstavnici udruženja srpsko-ruskog prijateljstva “Vološin” iz Novog Bečeja, kao i predstavnici opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije. Kao i svake godine, obeležavanju dana oslobođenja Novog Bečeja prisustvovao je i predstavnik ambasade Ruske Federacije u Srbiji. Ove godine to je bio savetnik u ambasadi Ruske Federacije, Aleksandar Nikolajevič Konanihin koji je rekao: “Posebno nam je drago da ovde, u ovom kraju, ljudi pamte naše heroje, zato što je Rusija izgubila 27 miliona života tokom rata i bukvalno svaka porodica je to osetila na svojoj koži. Na primer, 10 članova moje porodice je poginulo tokom rata. Za nas je to bitno i ja bih hteo, pre svega, da izrazim veliku zahvalnost vašem narodu, Srbima, iz okoline Novog Bečeja koji čuvaju sećanje na naše ljude. Spomenici su u dobrom stanju, sve je sređeno kako treba i srdačno vam hvala na tome. Naravno, mi ćemo dolaziti ovde, imamo ozbiljnih planova što se tiče razvoja naših odnosa pre svega ekonomskih, važno je samo da opština kaže u kom pravcu ćemo ići i čime ćemo se zajedno baviti, a mi smo tu”.

Polaganju venaca prisustvovali su i učenici osnovne škole “Miloje Čiplić”, kao i učenici Srednje škole Novi Bečej.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković