webinfo

A+ A A-

U Klubu za dnevni boravak biran najbolji slatkiš od bundeve

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_Takmicenjebundeva.JPGU sredu, 21. novembra, u Klubu za dnevni boravak pri Domu “Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac” održano je interesantno takmičenje. Naime, članovi Kluba takmičili su se u pravljenju poslastica od bundeve, a žiri je izabrao tri najbolja.

 

Ove godine, prema mišljenju žirija, najbolji kolač napravila je Slavica Mesaroški, drugoplasirana je bila Marija Horvat, a treće mesto zauzela je Evica Kolarov. Slavica Mesaroški istakla je da je bundeva veoma zdrava namirnica koju ona rado koristi kao sastojak u kuvanju. Govoreći o nagrađenom kolaču, ona je rekla: “Pripremila sam lenju pitu sa ludajom, ali sam dobila recept za ludaju da je izdinstam, da bi bila kao fil. Dakle, na ovaj način je ispalo kao fil i onda se ne razilazi, dok sam gore pravila trake od tog istog testa, a napravila sam i iskošene kvadrate, kako bi malo drugačije izgledala nego da je samo pokrijem. Ovo takmičenje mi se zaista sviđa”. Measroški je dodala i da Klub ima mnogo sekcija i da ona rado učestvuje u radu i aktivnostima jer, kako kaže, bitno je da Klub živi.

Zadovoljna ovom aktivnošću Kluba je i Marija Cucin, referent otvorene zaštite u Klubu, koja je ovom prilikom rekla: “Prošle godine je bilo vrlo uspešno, ove, čini mi se, još uspešnije. Svi slatkiši su zaista bili fantastični. Mislim da je tema bila baš prava i vidim da su je članovi Kluba vrlo rado prihvatili. Ono što je zanimljivo, jesu slatkiši, ali od bundeve, pa su i zdravi slatkiši, je l’ tako? Bundeva je izuzetno zdrava, to svi znamo. Možda je čak malo i zapostavljena i, eto, mi smo negde dali doprinos u tom delu, da se malo svi poodsete. Ima raznih recepata. Članovima Kluba se ova aktivnost izuzetno svidela. Svi oni vole ovakva druženja, pogotovo što je ovo bilo takmičarskog karaktera, pa taman tu mogu negde i da se dokažu. Domaćice su to vrlo rado prihvatile i zaista su svi kolači bili raznovrsni, a ideje su bile fantastične”.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković