webinfo

A+ A A-

Vanja Udovičić posetio opštinu Novi Bečej

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_UdovicicNB2019.JPGU petak, 1. februara, ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, posetio je opštinu Novi Bečej. Ovom prilikom, on se sastao sa čelnim ljudima lokalne samouprave, ali i poklonio lokalnim sportskim klubovima opremu i lopte. Ministar Udovičić je tokom današnje posete obišao sportsko-rekreativni centar “Jedinstvo”, kao i fudbalski stadion FK “Jedinstvo”.

 

Govoreći o značaju sporta na lokalnom nivou, Udovičić je istakao da je veoma značajno negovati ovaj nivo sporta jer iz njega i u njemu niču sportisti koji kasnije obaraju rekorde. Kako kaže, tzv. “mali klubovi” su značajni jer privlače mlade, pružaju im šansu da započnu svoje sportske karijere, ali ih i zadržavaju u sistemu sporta.
Drago mi je što sam danas u poseti opštini Novi Bečej, koja je u prvi plan stavila brigu o mladima i sportu. Kako kroz renoviranje i rekonstrukciju sportske infrastrukture, što smo mogli čuti i od predsednika opštine, tako i kroz pomoć i podršku kroz različite programe, projekte za mlade ali i organizaciju iz oblasti sporta. Nastavljamo akciju doniranja sportske opreme i rekvizita za fiskulturne sale. Naša ideja je obnovimo što više fiskulturnih sala, kako bi obezbedili deci da neometano treniraju i nastave da postižu najbolje rezultate” istakao je Udovičić. Govoreći o rezultatima na reprezentativnom nivou, on je rekao i da su danas rezultati mngostruko bolji nego u istom periodu pre pet godina što je ocenio kao značajan pomak.

Zadovoljan današnjom posetom je i Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej. On je ovom prilikom rekao: “Novi Bečej mnogo ulaže, ne samo u funkcionisanje sporta, nego i održavanje i unapređenje sportske infrastrukture. Opština je već obezbedila 14.000.000 dinara za rekonstrukciju parketa u Hali sportova. Očekujemo i pomoć ministarstva i oko rekonstrukcije ostatka Hale sportova, što imamo negde u naznaci. Zahvalni smo ministru Udovičiću što je došao jer ćemo na ovaj način ostvariti bolju komunikaciju između lokalne samouprave i Ministarstva omladine i sporta. Za nas je bitno da realizujemo plan koji imamo a to je da u naredne dve godine uložimo oko 120.000.000 dinara u sportsku infrastrukturu uz pomoć vlade Autonomne pokrajine Vojvodine i Vlade republike Srbije”  

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković