webinfo

A+ A A-

Nova peć za KUD “Jovan Aćimac” iz Kumana

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_PeczaKumane.JPGU utorak, 12. februara, u prostorijama predsedniku kulturno-umetničkog društva “Jovan Aćimac” iz Kumana, Dušanu Odžinu, uručena je peć na plin kojom bi trebalo da bude rešen problem grejanja prostorija u kojima ovo kulturno-umetničko društvo drži svoje probe i sastanke. 

 


Grejno telo je uručio predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, koji je ovom prilikom rekao: “Po nihovoj molbi, ovo je jedan skroman poklon našim drugarima iz Kumana da se obezbede, koliko - toliko, bolji uslovi. Zime nisu tople, hladne su, nema dovoljno grejanja tako da će im peć, zasigurno, značiti, a od njih očekujemo samo da igraju”. Maksimović je iskoristio priliku i da podseti na to da lokalna samouprava u Novom Bečeju konstantno ulaže u oblast kulture. “Opština Novi Bečej ulaže dosta sredstava u kulturu. Ovo, možda, nije kultura, ali je, sigurno, obezbeđivanje boljih uslova za bavljenje kulturom i folklorom. Kumanački KUD ima, zaista, dugu tradiciju, dobre rezultate i nadam se da će ovaj skromni poklon doprineti da te rezultate još malo poboljšaju” dodao je Maksimović.

I u kulturno-umetničkom društvu “Jovan Aćimac” zadovoljni su poklonom. Tako je Dušan Odžin, predsednik društva, kazao: “Ja bih se zahvalio opštini što je upriličila da nam se donese ova nova peć pošto je ova stara dotrajala. Ima, sigurno, desetak godina i stalno vršimo popravke i sad je došlo do toga da više ne možemo ni sa popravkom da se ovde zagreje”. On je ukazao i na to da je ova donacija veoma značajna, pre svega, zbog dece koja su članovi KUD-a. Takođe, Odžin je podsetio i na dugu istoriju ovog kulturno-umetničkog društva iz Kumana, ali i naglasio da ima i mladih polaznika. “Imamo tog uzrasta sedamdesetak dece. Ne samo ovaj uzrast, nego, i malo starijih. Uglavnom, KUD “Jovan Aćimac” broji oko sto dvadeset članova. Tu su i stariji i mlađi, imamo i veterane, njih je oko dvadeset, tako da smo zastupljeni. Sve ove godine radimo, menjaju se direktori i predsednici opština, ali, mi, eto, opstajemo” zaključio je Odžin.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković