webinfo

A+ A A-

JP “Komunalac”: Ne bacajte tkanine, životinjski i drugi otpad u kanalizaciju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_komunalacJG.jpgJavno preduzeće “Komunalac” iz Novog Bečeja već dve nedelje radi na čišćenju i osposobljavanju kanalizacije u ulicama Maršala Tita, Žarka Zrenjanina, Ive Lole Ribara i Rečo Antala.

Naime, u tim ulicama došlo je do zagušenja kanalizacione mreže usled bacanja neadekvatnog otpada u kanalizaciju.
Kako ističe Marija Brković, tehnički direktor “Komunalca”, iz kanalizacione mreže izvađeni su predmeti kojima nikako nije mesto bilo tu: “Pronašli smo ćebad, pronašli smo jagnjeće glave, pronašli smo delove tkanina raznih. Veliki problem su vlažne maramice, pelene koje se bacaju, imamo puno plastičnih flaša. Mi smo radili preventivno čišćenje taloga koji se nalazi u šahtovima i to je neopisivo”.

Ipak, radnici javnog preduzeća “Komunalac” uspešno se nose sa novonastalom situacijom o čemu je Brković rekla: “Mi već dve nedelje radimo na rešavanju ovog problema u tom smislu da usisavamo šahtove, ispiramo ih, produvavamo cevi ovog kolektora na potezu koji sam pomenula, dakle, od Žarka Zrenjanina, pa do Rečo Antala, da bismo na taj način spustili nivo vode u kanalizacionom sistemu i omogućili adekvatno korišćenje kanalizacionog sistema od strane naših građana. Uspeli smo da spustimo nivo vode u kanalizacionom sistemu, samim tim, očistili smo i primarni bazen gde se kompletno ulivaju kanalizacione vode, sistem smo očistili i čekamo da se to ocedi”.

Marija Brković iskoristila je priliku da još jednom apeluje na naše sugrađane da povedu računa o tome kako koriste kanalizacionu mrežu: “Ono što bih, prvenstveno, rekla jeste apel građanima, odnosno korisnicima kanalizacionog sistema, da ne bacaju otpatke koji uzrokuju zagušenje koje mi jako teško otklanjamo

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković