webinfo

A+ A A-

U nedelju počinje škola za trudnice

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ilustracije2_trudnica.jpgŠkola za trudnice koja je, u Novom Bečeju, počela prošle godine, nastaviće se i ove.

To je prošle nedelje najavio i zamenik predsednika opštine Novi Bečej, Branko Svilengaćin, rekavši: “Školica će se održavati u Domu zdravlja Novi Bečej za šta su uređene tri prostorije koje smo opremili tako da su uslovi za njeno održavanje sada zaista dobri. Druga važna vest jeste da je opština uključila u budžet finansiranje Školice za trudnice, tako da će se ona bez obzira na to da li ćemo na ovogodišnjem konkursu Ministarstva za demograsku politiku dobiti sredstva ove godine svakako održati

A potvrdu da će školice biti, kao i više detalja o održavanju prve radionice dala nam je Ivana Dobožanov, koordinator za javne službe u opštinskoj upravi Novi Bečej, koja je istakla značaj ovakvih obuka: “Prva trudnoća svakoj ženi donosi mnogobrojna pitanja i nedoumice, te uz manjak samopouzdanja, kod žena preovlađuje strah od nepoznatog. Cilj “Školice za trudnice“ jeste priprema trudnica i njihovih porodica za dolazak beba na svet, odnosno da se na njih deluje edukativno, kao i da se izvrši psiho-fizička priprema trudnica i njihovih porodica”.

Kako ona, dalje, kaže, psiho-fizička priprema u “Školici za trudnice“ počinje u 28. nedelji trudnoće, podrazumeva osam časova mesečno, dva puta nedeljno, u trajanju od sat i po sa ciljem da se buduće mame pripreme za porođaj, odnosno za ulazak u svet roditeljstva.

“Svakoj trudnici iz opštine Novi Bečej, a, naročito, prvorotkinji, koja je u 28. nedelji trudnoće, preporučuje se da pohađa “Školicu za trudnice“, uz prethodnu saglasnost ginekologa” pozvala je Ivana Dobožnov sve zainteresovane trudnice da se priključe.

Prvi čas koji podrazumeva upis, upoznavanje i predstavljanje rada Školice održaće se 10.03.2019. sa početkom u 10 časova u Domu zdravlja Novi Bečej, adresa Trg Oslobođenja 2, drugi sprat.

Školica za trudnice finansirana je od strane opštine Novi Bečej kroz meru populacione politike “Put ka zdravom materinstvu”.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković