webinfo

A+ A A-

Rekonstruiše se sportski teren u školi “Josif Marinković”

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_JMteren.jpgPredsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, obišao je u utorak 26. marta, osnovnu školu “Josif Marinković” gde su nedavno počeli građevinski radovi na rekonstrukciji sportskih terena u dvorištu škole.

U pitanju su radovi predviđeni projektom vrednim 4,8 miliona dinara, a u okviru kojih će biti popravljen i deo krova hodnika koji vodi ka dvorištu i sali za fizičko. Projekat zajednički finansiraju Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i opština Novi Bečej.

Predsednik opštine Novi Bečej objasnio je o čemu se tačno radi i istakao da lokalna samouprava vodi računa o svim školama u opštini. “Dakle, teren za mali fudbal, teren za rukomet, tribina za gledaoce, zaštita i sa jedne i sa druge strane. Teren će biti dostupan, ne samo deci ove škole, već i svim stanovnicima ovog dela Novog Bečeja. Ono što smo obećavali ispunjavamo ravnomerno. Od Bočara, Kumana, Novog Miloševa do osnovne škole “Miloje Čiplić” i osnovne škole “Josif Marinković” za svaku školu ćemo uraditi dosta toga” rekao je Saša Maksimović. On je dodao i da će ovaj teren biti jedan od onih koji će se korisiti za vreme radničke olimpijade koju organizuju opštine Bečej i Novi Bečej zajedno, a podsetio je i na to da je i renovirana kuglana nedavno otvorena, te da će i ona biti upotrebljena u te svrhe. Maksimović je naglasio i da je u toku postupak javne nabavke za izgradnju fiskulturne sale u Bočaru, a da se izrađuje projektna dokumentacija za fiskulturne sale u Kumanu i Novom Miloševu.

I direktor osnovne škole “Josif Marinković”, Vladimir Davidović, saglasan je da su ovi radovi veoma značajni za učenike škole, ali i za sve one koji će koristiti ovaj teren u budućnosti. “Omogućićemo da bude dostupno svima koji vole sport i da to bude bezbedno i za one koji koriste, ali i za školu. U skladu sa tim, sem ove rekonstrukcije terena, predviđeno je da se postave i tribine za gledaoce i da se postave zaštitne ograde, a, ujedno, i višegodišnji problem ove škole, krov hodnika koji je prokišnjavao ćemo, konačno, rešiti” rekao je Davidović.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković