webinfo

A+ A A-

Zbog auto trka u nedelju, pojedine ulice zatvorene za saobraćaj

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_NBTrke2019.jpgNovi Bečej će biti domaćin druge auto trke u slalom vožnji u okviru šampionata Srbije. Takmičenje će se održati u nedelju 14. aprila od 12:00 do 17:00 sati.

 

Takmičenje će se odvijati kroz sledeće ulice: Ive Lole Ribara, Maršala Tita, Žarka Zrenjanina, Svetozara Miletića, Vuka Karadžića i Sonje Marinković.
Građani koji stanuju u potezu u kojem će se odvijati trke se obaveštavaju da će od ponoći, 14. aprila 2019. godine, ovaj deo opštine zatvoriti, te da svoje automobile parkiraju tako da ih mogu koristiti. Organizatori ističu da će biti omogućeno parkiranje u dvorištu Suda sa izlazom na kapiju prema Domu zdravlja i izlaskom putem ulica koje su van takmičenja.


Inače, ovo će biti druga po redu trka u okviru šampionata koji je zvanično počeo 16. marta. Zvaničan početak trke najaviće predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović zajedno sa predstavnicima Sportskog auto i karting saveza Srbije u amfiteatru na Tiskom keju. Plejada različitih modela automobila, njih oko stotinak, pokušaće da uspešno pređe preko svih prepreka koje će biti postavljene u samom centru grada, kaže automobilista Čeda Brkić. Radnički univerzitet u Novom Bečeju poslužiće ovoga puta kao startna pozicija odakle će krenuti sama trka, dok je plato kod Lovačkog doma označen kao cilj.

Za razliku od prethodnih slalom vožnji ova će biti specifična upravo po tome što će takmičari prolaziti kroz samo centralno jezgro Novog Bečeja, tako da će posetiocima biti prilično atraktivno da posmatraju koliko su takmičari spretni u savladavaju prepreka na putu, kao što su takozvane bove i plastične prepreke napunjene vodom. To i jeste prepoznatljivost našeg šampionata – spretnost iznad brzine, dodaje Čeda Brkić.

Učesnici ove auto slalom trke takmičiće se u 8 različitih kategorija. Za prijavljivanje učešća u trci potrebno je samo da imate vozačku dozvolu i spretno vozilo. Mogu čak učestvovati i najmlađi vozači kojima je dovoljno da imaju samo potvrdu o položenom vozačkom ispitu. Kako kažu organizatori, najmlađi takmičar koji će ukrstiti koplja sa već uvežbanim vozačima ima samo 16 godina.

S obzirom na to da je ova trka druga po redu u okviru Šampionata Srbije, Novi Bečej kao domaćin, ušao je u kalendar domaćina manifestacije od nacionalnog značaja. Dodela nagrada zakazana je u 18 sati u amfiteatru na Tiskom keju.

 

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković