webinfo

A+ A A-

Počela obuka za poverenike civilne zaštite

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_CZpoverenici.jpgU sredu, 10. aprila, u opštinskoj upravi u Novom Bečeju počela je obuka za poverenike civilne zaštite vezana za oblast zaštite od poplava.

 

Ova obuka realizuje se u okviru projekta “Povećanje efikasnosti zaštite od poplava u opštini pomoću pametnog merenja” koji zajednički relaziju opština Novi Bečej i mađarski grad Baja u okviru programa IPA prekogranične saradnje. Projekat se realizuje do 30. septembra, ukupna vrednost mu je 938.462 evra, od čega je učešće sredstava Evropske unije 797.693 evra.

Trodnevnu obuku polaznicima drži profesor doktor Zoran Keković predstavnik Centra za analizu rizika koji je ovom prilikom rekao: “Vanredne situacije poput poplava, tehničkih i tehnoloških udesa i drugih opasnosti više ne predstavljaju iznenađenje, to je naša realnost. Ono što predstavlja najveću enigmu jeste kako će građani, organi lokalne samouprave i cela lokalna zajednica reagovati na te opasnosti. Imajući u vidu nizak nivo kapaciteta organa lokalne samouprave, nizak nivo svesti onih koji treba da preduzmu glavnu odgovornost u uslovima upravljanja vanrednim situacijama možemo reći da je preko potrebna edukacija u toj oblasti svih onih koji su deo odgovora na vanredne situacije, posebno, poplave koje su veoma prisutne”.

On je istakao i da su ove edukacije deo šireg programa jačanja kapaciteta lokalnih samouprava u Srbiji kroz edukacije odgovornih lica, poverenika, ali i jačanje infrastrukture i nabavku neophodne mehanizacije.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković