webinfo

A+ A A-

Poljočuvarska služba dobija dva nova vozila

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_poljokola.jpgU petak, 12. aprila, u zgradi pokrajinske vlade, potpisani su ugovori vezani za korišćenje i unapređenje poljoprivrednog zemljišta.

Potpisano je 254 ugovora sa predstavnicima lokalnih samouprava i poljoprivrednih gazdinstava kojima su odobrena sredstva u okviru pet konkursa, a ovom prilikom, opštini Novi Bečej odobrena su sredstva kojima je sufinansirana nabavka dva nova terenska vozila za poljočuvarsku službu.

Ugovor je u ime opštine potpisao Damir Ovčina, pomoćnik predsednika opštine za tehnička i organizaciona pitanja.

Od pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu smo dobili sredstva u iznosu od 1.298.000 dinara što predstavlja polovinu vrednosti dva nova terenska vozila. Drugu polovinu će obezbediti opština Novi Bečej iz svog budžeta” rekao je Ovčina istakavši i da je poljočuvarska služba specifična i po tome što obavlja svoje poslove u najrazličitijim vremenskim i terenskim uslovima te joj je, stoga, potrebno da ima i adekvatna vozila koja će doprineti njenoj mobilnosti. On se osvrnuo i na rad poljočuvarske službe u prethodnom periodu: “U proteklom, zimskom, periodu poljočuvarska služba je najčešće angažovana na paljenju njiva i ledina, kao i na nezakonitoj seči drveća. Od 15. aprila povećan je broj angažovanih poljočuvara. U mesnim zajdnicama Novo Miloševo, Bočar i Kumane će biti angažovana dva poljočuvara dok će u mesnoj zajednici Novi Bečej biti angažovana četiri poljočuvara. Siguran sam da će poljočuvari svojim radom, kao i do sada, doprineti bezbednosti u ataru”.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković