webinfo

A+ A A-

Dugovi Doma zdravlja rešavaju se u maju?

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ustanove_DZ2016b.jpgKao što je dobro poznato, jedan od gorućih problema u opštini Novi Bečej su i veliki dugovi koje Dom zdravlja ima, a koji mu, u mnogome, otežavaju funkcionisanje.

Naš portal je već izveštavao o naporima vezanim za rešavanje ovog problema, a predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, obraćajući se medijima posle sednice skupštine opštine u četvrtak, 25. aprila, nagovestio je da bi on mogao biti rešen već u mesecu pred nama.

Na današnji dan, dugovanje je 168 miliona dinara i još nešto preko toga ne računajući sudsku presudu koja se odnosi direktno na lokalnu samoupravu kao osnivača Doma zdravlja. Dakle, jeste osnovni dug ovih 168 miliona, ali dodatnih 38 miliona je kamate. Kontaktirali smo vladu Republike Srbije i predsednika Vučića koji je u razgovoru ovde dao obećanje da će se založiti kod Vlade da Vlada pomogne opštini Novi Bečej da reši problem duga Doma zdravlja sa 150 miliona dinara. Ja verujem da mi u maju mesecu možemo, ako ne kompletan dug, onda, rešiti, sigurno, četiri petine tog duga. Lokalna samouprava će se priključiti koliko god smo u mogućnosti da do prvog juna stavimo Dom zdravlja, na noge” rekao je prvi čovek novobečejske opštine. On je dodao i da je 2016. godine zatečen dug u ukupnom iznosu od 487 miliona dinara duga, ali i da je opština veći deo od nekih 277 miliona dinara već regulisala, a da ostaje samo da se reši još Dom zdravlja.

Maksimović je podsetio da Domu zdravlja predstoji i rekonstrukcija. “Mislim da je do trećeg maja rok projektantima da urade projekat rekonstrukcije Doma zdravlja. Gruba procenjena vrednost,  to ćete znati tačno koliko je i daćemo vam na uvid da vidite koliko to košta, nekih pet, šest hiljada kvadrata rekonstrukcije koštaće nekih tri, tri i po miliona evra i omogući će građanima Novog Bečeja ne samo kvalitetnije lečenje, već, i Dom zdravlja kakav priliči 21. veku. On jeste lep, ali je zapušten. Nije ulagano u njega blizu četrdeset godina, od kad je napravljen i to je ono što je zadatak lokalne samouprave u narednom periodu” rekao je Maksimović.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković