webinfo

A+ A A-

Farbala se jaja u Klubu za dnevni boravak

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Farbanjejaja.jpgPravoslavni hrišćani u nedelju, 28. aprila, proslavljaju jedan od dva najveća hrišćanska praznika, Vaskrs.

Jedan od običaja koji prate ovaj praznik jeste i farbanje jaja. Najčešće dve boje koje se koriste su crvena i plava koje simbolišu Hristovu božansku, odnosno, ljudsku prirodu, a ofarbana jaja se kao blagoslov dele bližnjima.

Među onima koji neguju običaj bojenja jaja u susret Vaskrsu jesu i članice sekcije dekupaža pri Klubu za dnevni boravak penzionera Doma “Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac”. Ove godine, one su se okupile na Veliki četvrtak, 25. aprila, kako bi pripremile veći broj jaja koja će biti podeljena korisnicima Doma.

Jedna od njih je i Marija Brdarić koja je rekla: “Povodom Uskrsa ovde je dekupaž sekcija i sekcija “Suncokret”, trenutno. I prošle godine i ove godine smo farbali jaja. Družimo se i lepo nam je dok to radimo. Danas smo koristili farbe koje se stave na rukavicu i onda se to vrti i jaja se ofarbaju. Vrlo jednostavno, a lepa su. Prošle godine sam isto to koristila i kod kuće pošto sam videla ovde i isto su uspela ta jaja”. Ona je dodala i da je obeležavanje Vaskrsa tradicija koja vezuje celu porodicu i da se uvek tradicionalno obeležava kao i drugde širom Srbije.

Druženje u Klubu proteklo je u dobroj atmosferi, a Klub će posle praznične pauze nastaviti sa svojim šarolikim aktivnostima na koje su članovi već navikli.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković