webinfo

A+ A A-

Srednja škola dobija nove prozore

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_SSprozori.jpgU četvrtak, 25. aprila, potpisani su ugovori o investicionim ulaganjima između Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i obrazovno-vaspitnih utstanova sa teritorije Vojvodine.

Među institucijama koje su dobile sredstva je i Srednja škola Novi Bečej kojoj je odobreno 4.200.000 dinara za zamenu dotrajale stolarije, pre svega prozora, na zgradi škole.

Više o ovome rekla nam je Anita Bojić Pekrin, direktorka ove škole: “Već duži niz godina imamo problem sa stolarijom, sa energetskom efikasnošću i zimi su pojedine učionice prohladne. Pre dve godine smo dobili sredstva, takođe, od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne manjine za projektno-tehničku dokumentaciju i danas su dodeljena sredstva u iznosu od četiri miliona i dvesto hiljada dinara za rekonstrukciju stolarije”. Ona je dodala i da se očekuje da će se radovi realizovati tokom letnjeg raspusta, te da će učenici već početkom sledeće školske godine imati energetski efikasniju školu.

Da lokalna samouprava pruža punu podršku obrazovnim institucijama potvrdio je i prvi čovek opštine Novi Bečej, Saša Maksimović. “Ako je negde budućnost, to je u deci. Ako negde lokalna samouprava treba da stavi fokus, onda su to, zaista, obrazovne ustanove. Naravno da ne može republika ili pokrajina sve sama, ali ne može ni opština sve sama i onda je tu negde partnerski odnos, u ovom slučaju, pokrajinskog sekretarijata i opštine Novi Bečej na zajedničkom projetku” rekao je Maksimović pohvalivši, ovom prilikom, trud koji je Srednja škola uložila u pribavljanje ovih sredstava. On je dodao i da će opština obezbediti dodatnih 600.000 dinara koliko je potrebno do pune procenjene vrednosti radova koja iznosi 4.800.000 dinara. Osim ovoga, on je skrenuo pažnju i na to da se planira i rekonstrukcija dvorišta srednje škole u Novom Bečeju, ali da tu, trenutno, postoje adinistrativne poteškoće na čijem se rešavanju radi. “Dakle, opština Novi Bečej ravnomerno, u svim naseljenim mestima, od osnovnog do srednjeg obrazovanja, stavlja fokus na decu”, zaključio je Saša Maksimović.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković