webinfo

A+ A A-

Održano takmičenje u slaganju Rubikove kocke

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_RubikovaKockaNB2019.jpegU ponedeljak, 13. maja, u osnovnoj školi “Josif Marinković” u Novom Bečeju, održano je takmičenje u brzom slaganju Rubikove kocke. Ova aktivnost organizovana je u sklopu manifetacije “Maj mesec matematike - m3” koja se održava širom države.

 

Vesna Cucić, profesor matematike u ovoj školi, kaže da su deca interesovanje za Rubikovu kocku pokazala još jesenas i da ih se veliki broj odazvao na samo takmičenje u ponedeljak. Upravo zato, učenici su bili podeljeni u tri kategorije takmičenja: niži razredi jedna strana, viši razredi jedna strana i slaganje cele kocke viši razredi. U takmičenju je učestvovalo stotinjak dece, a najbolji među njima takmičiće se u petak, 17. maja, sa učenicima zrenjaninskih škola. “Pozvala nas je jedna škola iz Zrenjanina da se njima pridružimo i da odmerimo snage sa njima. Tamo , u stvari, četiri škole Zrenjanina dolaze i mi kao peta škola iz Novog Bečeja, pa ćemo onda sedamnaestog da li ćemo da pobedimo Zrenjanince” objasnila je Cucić.

Pored takmičenja, ove nedelje, osnovna škola “Josif Marinković” obeležava i dan škole priredbom koja je predviđena za petak 17. maj.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković