webinfo

A+ A A-

Na dan škole setili se Joce Savića

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_JMdanskole.jpgU petak, 17. maja, programom u Domu kulture u Novom Bečeju obeležen je dan osnovne škole “Josif Marinković”.

 

U raskošnom i raznolikom programu koji je trajao preko sat vremena, učenici ove škole pokazali su svoje mnogobrojne talente. Na sceni su se smenjivali gluma, recitovanje, ali i ples i muzika dok su se publici predstavili i gosti iz bratske škole “Vuk Karadžić” iz Knjaževca. Posebno mesto posvećeno je i kratkom glumačkom programu posvećenom Joci Saviću, pozorišnom reditelju, pedagogu i publicisti koji je rođen 10. maja 1847. godine u Novom Bečeju, a koji je pre tačno 120 godina, u Minhenu, osnovao Šekspirovu pozornicu.

Govoreći o programu obeležavanja dana škole, Vladimir Davidović, direktor ove ustanove, rekao je: “Prošle godine smo imali trostruki jubilej škole, a ove godine se navršava 120 godina od kako je naš sugrađanin, Joca Savić, osnovao Šekspriovu scenu u Minhenu. Tim povodom, mi smo se setili našeg Joce, videli ste i deo predstave koji je izveo naš učenik Vukašin Maljugić, a posle toga, pogledali ste i predstavu na temu Šekspira, po scenariju Todeta Nikoletića. Deca su to jako lepo primila”. Govoreći, upravo, o predstavi “Siromašni Romeo” Todeta Nikoletića, a u režiji učiteljica Tijane Čolakov i Zorane Bošnjak, Davidović je istakao da je u planu i ponovno igranje pred našom publikom. “Učinićemo to zadovoljstvo našoj deci koja su učestvovala i pravila ovu predstavu, a gledaćemo i da učinimo jedan human gest i da predstava bude u humanitarne svrhe” istakao je Davidović.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković