webinfo

A+ A A-

Sportska hala dobija novu rasvetu

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_halalight.jpgSportsko-rekreativni centar „Jedinstvo“ jedan je od nosećih stubova sporta i sportskog života u opštini Novi Bečej.

Shodno tome, u proteklim mesecima dosta se radilo na njegovom osavremenjavanju. Pored uređenje platoa ispred sportske hale, zamenjen je i parket, a ovih dana radi se i na postavljanju novog, energetski efikasnog osvetljenja.

Kako je istakao Ranko Janjić, direktor ove ustanove, u pitanju su sredstva dobijena na konkursu kod Pokrajinskog sekretarijata za energetiku: „Oni su finansirali dve trećine ukupnog iznosa, opština jednu trećinu, sve ukupno, nešto više od tri miliona i osamsto hiljada dinara. Stigli smo do polovine posla. Radimo veliku salu, mala sala je urađena kao i teretana. Dakle, tri površine smo radili, nekih šezdesetak, sedamdeset sijalica. Sigurno će biti mnogo bolje nego do sada. Do sada smo imali zastarelu rasvetu, idemo na neke nove tehnologije, 21. vek je. Sigurno je da ćemo za nekih šest, sedam godina isplatiti to ulaganje“.

Janjić je dodao i da se radi na zameni ograda na tribinama prohromskim cevima što će, prema njegovim rečima, biti i kvalitetnije i bezbednije, ali i lepše za publiku koja bude posećivala sportska dešavanja u narednim godinama.

On je istakao i da su posle mesec dana mukotrpnog rada uspeli da saniraju sve rupe kroz koje je prokišnjavao krov, a što je predstavljalo opasnost po novopostavljeni parket čime je i taj problem, barem do daljeg, rešen. Govoreći o planovima za budućnost, on je kazao i kako postoji mogućnost da se naredne godine ceo krov rekonstruiše ukoliko bi se dobila sredstva od pokrajinskih vlasti čime bi ovaj problem bio i trajno rešen. Kako dodaje, ostalo je još samo da se okreči velika sala i time će sportska hala biti gotovo u celosti revitalizovana.

Janjić je naglasio i da je značaj ovakvih ulaganja veoma veliki budući da svakodnevno parketom Sportsko-rekreativnog centra „Jedinstvo“ prođe više od četiri stotine dece svih uzrasta koja se bave različitim sportovima.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković