webinfo

A+ A A-

Rokeri rasterali oblake na drugoj večeri Gospojine

b_670_0_16777215_00_images_G20192d.jpgDrugi festivalski dan „Velikogospojinskih dana 2019“, subota, 24. avgust, bio je predviđen za rokenrol muziku i dobar provod.

Na programu su bili mađarski bend „Pokolgep“, „Hladno pivo“ i „Van Gog“ i, premda je Novi Bečej u popodnevnim časovima pogodilo kratkotrajno, ali jako olujno nevreme usled čega je ceo program poprilično kasnio, ova tri benda su se postarala da atmosfera bude sjajna uprkos kašnjenju dokazavši još jednom da dobar rokenrol može da nadvlada sve poteškoće.

Prvi su na binu stupili momci iz Mađarske čiji su zvuci tvrdog roka podigli atmosferu i bili sjajna uvertira za „Hladno Pivo“ predvođeno čuvenim Miletom Kekinom koji se neposredno pred nastup podsetio prethodnog gostovanja u Novom Bečeju: „Znam da smo bili ovde i da je bilo prepuno i večeras će, siguran sam, biti tako. Drago mi je da pre nas svira jedan hevi metal sastav. Dugo nisam čuo ovakav hevi metal uživo“. On je dodao i da mu je drago što se manifestacija održava uprkos, prema njegovim rečima, „epskom nevremenu“ koje je zadesilo Novi Bečej samo nekoliko sati ranije. „Hladno Pivo“ je bend koji postoji više od tri decenije i ima veliki broj dobro poznatih pesama, a sinoć su publici u Novom Bečeju odsvirali neke od najpoznatijih kao što su „Konobar“, „Teško je ful biti kul“ i „Nije sve tako sivo“. Kako je sam Mile Kekin jednom prilikom rekao: „Hladno Pivo je najbolje konzumirati uživo“ o čemu je najbolje svedočila reakcija desetina hiljada posetilaca Gospojine kada je on uzeo mikrofon.

A, reakcija publike bila je burna i kada su se začuli prvi taktovi pesama grupe „Van Gog“, benda koji je ostavio neizbrisiv trag na domaćoj rok sceni, ali koji i dalje radi i stvara neku novu muzičku istoriju. I njima je ovo drugi nastup u Novom Bečeju, a frontmen benda, Zvonimir Đukić Đule, nije krio zadovoljstvo što su ponovo tu i što ponovo sviraju pred našom publikom. „Drago mi je da smo u Novom Bečeju ponovo posle osam, devet godina. U međuvremenu su se dogodila dva naša studijska albuma. Verujem da ovo nevreme koje se dogodilo danas i koje je omelo program neće izazvati nestrpljenje kod publike. Čast nam je što ovu noć delimo sa publikom. Pogotovo što ova turneja „Obraz uz obraz“ na kojoj sviramo pesme sa albuma „Mora bez obale“ ima neku svoju specifičnu draž. Drago mi je što smo na početku turneje u Novom Bečeju“, rekao je Đule.

Nastup grupe „Van Gog“ zatvorio je subotnji program, a publika je u kasnim noćnim satima uživala, između ostalog, i uz pesme kao što su „Neko te ima“, „Brod od papira“, „Anđele, moj brate“ i „Za godine tvoje“.

Program „Velikogospojinskih dana“ nastavlja se i u nedelju, 25. avgusta, a na glavnoj sceni nastupaju orkestar Dejana Petrovića, a odmah za njim i Svetlana Ceca Ražnatović čiji će nastup i zatvoriti ovogodišnju manifestaciju.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković