webinfo

A+ A A-

Održan 15. turnir u kung fu vu šu sportovima u Novom Bečeju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Kungfu15.jpgU subotu, 7. septembra, u sportsko-rekreativnom centru „Jedinstvo“ u Novom Bečeju, održan je petnaesti jubilarni turnir u kung fuu koji organizuje Kung fu vušu savez Srbije sa sedištem u Novom Bečeju.

 

Svečanom otvaranju turnira u Novom Bečeju prisustvovao je Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport, kao i Mladen Stojšin, generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine. Batez je, ovom prilikom, istakao da je ovo jedan od najznačajnijih turnira u ovom sportu u našoj zemlji. „Ovi turniri su značajni za promociju i omasovljenje ove grane sporta i naš savez je uspeo da stekne jedan dobar rejting i na međunarodnom planu. Sama činjenica da mnogo zemalja iz regiona dolazi na ovaj turnir govori o dobrom radu. Kroz to, oni promovišu našu zemlju i opštinu Novi Bečej već duži niz godina tako da je nama u Sekretarijatu zadovoljstvo da takve sportske radnike podržimo u organizaciji ovakvih događaja“, kazao je sekretar iskoristivši priliku i da pohvali ljude iz kungfu vu šu saveza na predanom radu.

Svoje zadovoljstvo turnirom nije krio ni Mladen Stojšin koji je rekao: „Veliko mi je zadovoljstvo što se tradicija nastavlja u petnaestoj godini održavanja turnira gde dolaze gosti iz naših bivših republika, ali i iz drugih zemalja. Ovo je savez koji postoji i koji će postojati još dugi niz godina i, kao što vidite, veliki broj mladih boraca je danas na takmičenju što dokazuje da će ovaj sport istrajati u narednom periodu. Kao i svake godine, Novi Bečej je sve bolji i bolji domaćin i sve spremniji za organizaciju kako ovog, tako i takmičenja u drugim sportovima“.

Predsednik srpskog kung fu vu šu saveza, Radenko Tadić, rekao je da nije lako organizovati jedno ovakvo dešavanje sa ograničenim finansijskim sredstvima, ali i da je to jedno posebno zadovoljstvo. Kao poseban uspeh, on je ukazao i na to da je broj najmlađih učesnika na zavidnom nivou što pruža dobru perspektivu ovom sportu. „Imamo negde oko dve stotine učesnika. Pored klubova iz Srbije, učestvuju klubovi iz Mađarske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Hrvatske i Gruzije“, rekao je Tadić. On je naglasio i da je ovaj sport bezbedan za decu, da se koristi zaštitna oprema i da je režim treniranja i borbi potpuno prilagođen za najmlađi uzrast što otvara vrata mnogim roditeljima da ohrabre decu da se bave ovim borilačkim sportom.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković