webinfo

A+ A A-

Ekspertski ultrazvuk uskoro u Novom Bečeju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Ultrazvuk1.jpgSavet za populacionu politiku opštine Novi Bečej održao je svoju četrnaestu sednicu u petak, 20. septembra, a povodom sredstava koja su lokalnoj samoupravi odobrena od strane Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku.

 Uz 5.931.000 dinara koliko je Kabinet odobrio i lokalna samouprava će finansirati mere populacione politike učešćem od 1.046.000 dinara.

Dr Ljiljana Bognić, predsednica Saveta za populacionu politiku, rekla je da će biti finansirano više različitih aktivnosti kao što su dodatno opremanje predškolske ustanove „Pava Sudarski“, aktivnosti vezane za očuvanje i unapređenje reproduktivnog zdravlja, a kao najznačajniju, ona je istakla nabavku ultrazvučnog aparata koji poseduje abdominalnu, endovaginalnu i volumetrijsku sondu, a za koji je opredeljeno 4.000.000 dinara. „Konačno će se nabaviti ultrazvuk. A, znamo da je našem Domu zdravlja ultrazvuk neophodan poslednjih nekoliko godina. Nismo nikad ni imali takav ultrazvuk koji će imati specijalne sonde za ekspertni ultrazvuk trudnica. Mislim da je to jako lepo. Naše trudnice neće morati više da putuju ili da idu privatno da troše sredstva za pregled koji je stvarno neophodan“, rekla je Bognić.

Ona je iskoristila ovu priliku i da najavi edukaciju vezanu za oblast populacione politike, a koja će biti finansirana istim sredstvima u iznosu od 157.000 dinara. „To je edukacija iz oblasti populacione politike. Biće radionice, obuke, „Dete u centru“ namenjene roditeljima koji imaju decu manjeg uzrasta. Iz ovih radionica bi trebalo da imamo edukatore koji će nastaviti sledećih godina te iste radionice“, objasnila je Ljiljana Bognić.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković