webinfo

A+ A A-

Predškolci posetili „Slano Kopovo“

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Predskolcikopovo.jpgDeca iz predškolske ustanove „Pava Sudarski“ posetila su u subotu, 5. oktobra, specijalni rezervat prirode „Slano Kopovo“.

 

Negde oko pedesetak dece i roditelja, u subotu, je prošetalo specijalnim rezervatom prirode „Slano Kopovo“ u pratnji svojih vaspitačica, a osnovne stvari vezane za živi svet u rezervatu predstavila im je Silvija Ivanić, stručna saradnica SRC „Slano Kopovo“. Ivanić je istakla da je ovo odličan način da deca uzrasta četiri ili pet godina provedu subotnje popodne i da nauče i čuju ponešto o prirodi i bogatstvu koje krije ovaj naš rezervat. Ona je dodala i da rezervat najčešće posećuju deca osnovnoškolskog uzrasta kojima je lakše predočavati ovakve teme, ali i da je ovo bio zanimljiv izazov za nju. „Ove komplikovane stvari treba približiti njima da budu interesantne, a, opet, da razumeju suštinu i poentu svega. Bilo je izazovno i zanimljivo. Pričali smo o onome na šta smo nailazili. O pečurkama, o raznim biljakama, ugroženim, zaštićenim biljnim vrstama, o vodi, o Slanom Kopovu, o jezeru, o pticama. Svakako, jedan zanimljiv dan iza nas“, rekla je Silvija Ivanić.

Slađana Vasiljević koja je bila među roditeljima koji su doveli decu rekla je da su prvobitno bili iznenađeni inicijativom vrtića da se organizuje ova poseta, ali i da su jednoglasno stali uz tu ideju. „Smatramo da je ovo lep način rada sa decom gde oni na licu mesta mogu da vide sve ono što u vrtiću samo teorijski uče. Tako da smo ih podržali i svi smo došli s njima na Slano Kopovo“, rekla je ona dodavši i da je ovo sjajna prilika i za mnoge roditelje da posete specijalni rezervat prirode o kome, uglavnom, znaju prilično, ali većina ga nikad nije posetila.

Nadica Blažin, vaspitačica u vrtiću „Leptirić“ PU „Pava Sudarski“, objasnila je da je ovo deo projekta koji zajednički realizuju ona i vaspitačica Ivana Kiselički, a koji se zove „Priroda je sve okolo“. Blažin je rekla i da je saradnja mnogih aktera društvene zajednice od izuzetnog značaja za sprovođenje ovog projekta, dok je Ivana Kiselički potvrdila da je za decu veoma važno da iz prve ruke saznaju nove stvari o prirodi. „Ovo je idealan način uklopiti prirodu, roditelje, društvene aktivnosti i sve zajedno objediniti u jedan projekat. Na procesnom panou to se sve može lepo videti. Od iskaza dece, biljaka, perja, životinja, crteža, fotografija  gde smo sve išli i šta smo sve radili u proteklom periodu“, rekla je Kiselički. Kako ističu, ovo nije poslednja ovakva poseta i u planu su aktivnosti u prirodi i tokom zime, a i sa proleća.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković