webinfo

A+ A A-

Đaci razgovarali sa predsednikom o svojim problemima

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_DjaciP.jpgDečija nedelja sjajan je povod za mnoga dešavanja, pa je tako, kao i prethodnih godina, organizovana poseta predstavnika učeničkih parlamenata opštini Novi Bečej.

Osnovci i srednjoškolci opštine Novi Bečej su u više od sat i po vremena razgovarali sa predsednikom opštine, Sašom Maksimovićem, iznoseći probleme sa kojima se suočavaju na nivou svojih škola i zajednica u kojima žive, ali i predlažući moguće načine da se oni prevaziđu.

Među njima je bila i Nina Mošorinski, učenica Srednje škole, koja je posle sastanka sa predsednikom rekla: „Za nas koji smo učenici osnovne ili srednje škole stvarno je značajno da znamo šta se radi na projektima i koliko je predsednik, zapravo, spreman da nama izađe u susret, da popričamo, da vidi šta mi smatramo za nešto što bi moglo da se promeni. Smatram da je i sa njegove strane jako lepo što održava ovakve sastanke jer želi interakciju sa učenicima“. Kao jedan od gorućih problema novobečejskih srednjoškolaca, ona je ukazala na loš kvalitet prozora u Srednjoj školi, ali je kao pozitivno ocenila i to što je to problem koji se već rešava, te će Srednja škola dobiti novu drvenariju uskoro čime će se uslovi u njoj znantno popraviti.

 

Predsednik Maksimović saglasan je da generacije koje su danas posetile opštinu, učenici sedmih i osmih razreda i srednjoškolci, nemaju trenutno adekvatne sadržaje u Novom Bečeju, ali da je najbolji način da se to pitanje rešava direktna komunikacija sa njima i pozvao ih da već sledeće nedelje dođu ponovo i da naprave spisak stvari koje su problematične, pa da se, onda, vidi šta može biti rešavano ove, šta sledeće godine, a šta ostaje za dugoročnije rešavanje. Ipak, on naglašava da se ti problemi moraju rešavati: „Oni treba da ostanu u Novom Bečeju, oni treba da ostanu u ovoj opštini. Ne treba ja da im odlučim šta oni treba da imaju da bi ostali, nego oni treba da daju predlog kako njima da život bude bolji i lakši“. Među problemima koje su učenici izneli dominiraju pitanja infrastrukture, nedostajućih trpezarija u školama „Josif Marinković“ i „Dr Đorđe Joanović“, ali i pitanja toaleta, bioskopa, kao i nedostatak mesta na kojima bi se mladi ovog uzrasta mogli okupljati. Maksimović je rekao da je plan da se u narednih četiri ili pet godina izgradi ono što nedostaje, a kao primer dobre prakse istakao fiskulturnu salu u Bočaru za koju su pribavljenja sredstva i čija izgradnja bi trebalo uskoro da počne.

On je mlade posetioce podsetio i na to da opština nije „nečija tamo“ već da je ona, pre svega, njihova.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković