webinfo

A+ A A-

Francuski košarkaši na pripremama u Novom Bečeju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_KosarkasiF.jpgKošarkaški kamp „Basket Friends“ ove godine je održan u Krupnju, ali se već naredne vraća tamo gde je i nastao, u Novi Bečej.

A da on ima neraskidive veze sa Novim Bečejem najbolje govori podatak da se ovih dana u okviru svojevrsnog „elitnog“ izdanja ovog kampa, na pripremama u Novom Bečeju nalaze mladi košarkaši iz Francuske.

To nam je potvrdio i Zlatko Jovanović, idejni tvorac i organizator „Basket Friends“, koji je rekao: „Ovo je saradnja sa „Paris hustle“ akademijom iz Francuske sa kojom smo imali pregovore u toku prošlog leta, međutim, oni nisu mogli da se pojave na kampu. Ipak, ostao je dogovor za oktobar i meni je zaista drago što su došli da treniraju. „Basket friends“ je priča kampa, vezana za trenere koji su tim i „Paris hustle“ akademija je prvenstveno tražila da ti treneri budu s njima ovde, da ih uče srpski stil treniranja i svega ostalog. Naši treneri su obično s njima u toku pre podneva, dok u u večernjim satima igraju prijateljske utakmice sa ekipama iz okruženja. Bitno je da su oni prezadovoljni, a i mi smo i mogu samo da kažem da se nadam da će se ta saradnja nastaviti i ubuduće“. On je istakao i da je srpska košarka na ceni u svetu i da je Francuzima bilo veoma bitno da idu na pripreme u Srbiju i Španiju, dve države koje su u samom vrhu svetske košarkaške scene. Govoreći o sledećem kampu „Basket Friends“, on je rekao da bi trebalo da počne petog jula i da se, kao i ranije, odvija u tri smene i izrazio nadu da će sve proteći na najbolji mogući način kao i prethodnih godina.

Sa francuskim košarkašima u Novi Bečej došao je i tehnički direktor „HPB“ košarkaškog programa, Kalilu Kamara, koji je rekao da je veoma bitno pomagati mladim košarkašima. Kako kaže, u Francuskoj postoji mnogo talentovanih mladih sportista, ali da je neophodno učiti i od drugih. „Mislim da ovde u Srbiji možemo da naučimo o vašoj disciplini, o vašoj radnoj etici i vašem iskustvu u košarci. Zato smo došli da razvijemo program i saradnju sa „Basket Friends“ na duži period“, rekao je Kamara.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković