webinfo

A+ A A-

Novi Bečej spreman za finale Kupa Vojvodine u rukometu

b_670_0_16777215_00_images_FinaleKupaNB2019.jpgU utorak, 17. decembra, na parketu SRC „Jedinstvo“ u Novom Bečeju, igraće se finale rukometnog Kupa Vojvodine. Na teren u 17.45 prve izlaze rukometašice „Vrbasa“ koje se bore protiv ekipe ŽRK „Železničar“ iz Inđije, a u 20 časova rukometaši novobečejskog „Jedinstva“ suočiće se sa ekipom „Proleter“ iz Zrenjanina. 

 

Pokrovitelj održavanja Kupa Vojvodine u Novom Bečeju je i opština Novi Bečej čiji predsednik, Saša Maksimović, je istakao da, zahvaljujući sredstvima koja su u minulom periodu uložena u rekonstrukciju i opremanje sportske hale, timovi koji se takmiče sada imaju odlične uslove dostojne ranga takmičenja koje se održava. „Imamo posebno zadovoljstvo da muško finale igra naše „Jedinstvo“ i bilo bi lepo da pobede i da svojih šezdeset i pet godina postojanja kluba krunišu time što će pehar Kupa Vojvodine ostati u Novom Bečeju u narednih godinu dana i želim im sreću, neka bolji pobedi, makar to bili i mi“, rekao je prvi čovek opštine Novi Bečej na konferenciji za medije povodom predstojećeg finala Kupa. 

Generalni sekretar Rukometnog saveza Vojvodine, Slobodan Višekruna, rekao je da je blagi favorit u muškom finalu „Proleter“, ali da su u Kupu moguća razna iznenađenja: „Svedoci smo da, kada su igrali isti stepen takmičenja, „Jedinstvo“ pobedi „Proleter“. Može da se to desi i sada, ali samo neka sve bude fer i korektno, a ko god pobedi, pobedio je vojvođanski klub“. On je dodao i da je cilj Saveza promocija rukometa, te da se zato već jedanaest godina finale igra u različitim mestima širom Vojvodine. Naglasio je i da je prepoznato da je RK „Jedinstvo“ dobro organizovan klub sa dobrom infrastrukturom što je bilo presudno da se uspostavi saradnja sa lokalnom samoupravom kako bi se finale odigralo baš tu. Višekruna je rekao i da očekuje da će se saradnja sa opštinom Novi Bečej nastaviti i posle Kupa Vojvodine pošto, prema njegovim rečima, mali broj mesta ima i sportski centar i hotel i dom kulture tako blizu što je veoma povoljno i za mlađe uzraste i za reprezentacije i druge rangove takmičenja. 

Za predsednika rukometnog kluba „Jedinstvo“, Matiju Kovača, finale Kupa značajno je kako sa aspekta visokog ranga takmičenja, tako i zbog toga što se domaći tim takmiči. I on je saglasan da „Jedinstvo“ ima šansu da pobedi, ali ističe i da je promocija sporta najbitnija: „Pre svega, poenta je da promovišemo sport, rukomet, da napunimo sportski centar, posle dugo vremena da se traži karta više i da bude jedan prelep ambijent u kom će ljudi ponovo da osete draž sporta i u Novom Bečeju, a ne samo u Novom Sadu, Beogradu gde su velike predstave u fudbalu, košarci, rukometu, nego, da i Novi Bečej, posle mnogo vremena, to doživi“.

 

Cena ulaznice za finalne utakmice Kupa Vojvodine iznosi 150 dinara za pojedinačnu, odnosno 200 dinara za dnevnu i mogu se kupiti u Sportsko rekreativnom centru „Jedinstvo“ ili ih možete rezervisati uplatom na račun rukometnog kluba  „Jedinstvo“ : 325950060000446541.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković