webinfo

A+ A A-

Crveni krst podelio paketiće mališanima

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_NBCKPaketici2020.jpgU ponedeljak, 13. januara, u galeriji Narodne biblioteke Novi Bečej, Crveni krst Novi Bečej organizovao je podelu novogodišnjih paketića deci korisnicima narodne kuhinje. 

 

 

Paketiće je deci podelio lično Deda Mraz, a više o celoj akciji rekla je Dunja Svirčev, sekretarka Crvenog krsta Novi Bečej. „Već godinama unazad, naša organizacija, od početka rada narodne kuhinje sprovodi akciju „Jedan paketić puno ljubavi“. Svake godine, novembra i decembra, obratimo se našim potencijalnim donatorima za pomoć. Poslali smo dopise osnovnim školama, srednjoj školi, mesnim zajednicama i preduzećima. Sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da su se uključile sve osnovne škole na teritoriji naše opštine, a moram da istaknem da su najveću količinu slatkiša, igračaka i novca su donirale škole „Miloje Čiplić“ i „Dr Đorđe Joanović“.Takođe, posebno moramo da se zahvalimo privrednom društvo „Italtex Intimo“ Novo Miloševo na donaciji šezdeset paketića za korisnike koje smo mi pridodali u ove, pa su tako deca dobila veće paketiće“ , rekla je Svirčev istakavši da je ideja vodilja bila da se deca, njih šezdeset, ukupno, obraduju u ovo vreme praznika i da im se na ovaj način ulepšaju novogodišnji i božićni praznici. „Ideja je bila da se kroz humanitarni rad, što je i suština postojanja Crvenog krsta, da naglasak na solidarnost i humanost kod ljudi“, dodala je ona.

Posle podele u Novom Bečeju, Deda Mraz će posetiti i mališane iz ostalih naseljenih mesta i ulepšati im početak ove godine.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković